Kleine wijze wolf

'Kleine wijze wolf' van Gijs van der Hammen en Hanneke Siemensma.
‘Kleine wijze wolf’ van Gijs van der Hammen en Hanneke Siemensma.

Kleine wijze wolf weet alles van kruiden en sterren. Maar hij heeft het zo druk met studeren dat hij nooit tijd heeft voor andere dieren. Op een dag wordt hij opgeroepen om de zieke leeuwenkoning beter te maken. Kan hij dat wel alleen?

Een modern sprookje

“Het is naar eigen inzicht te bepalen wat de makers willen zeggen. Open staan voor anderen verrijkt het leven éen wie alles alleen wil doen, doet zichzelf te kort. Zoiets? Het verschil tussen sociale en emotionele intelligentie speelt een hoofdrol, net als het verschil tussen boeken- en levenswijsheid. De niet onsympathieke slimmerik ontdekt dat anderen ook veel te bieden hebben. De wolf is wat al te poezelig neergezet; hij leert wel erg snel.”

Aardse kleuren

De kleuren in dit boek zijn stemmig en aards, wat de sfeer erg goed verbeeldt. De combinatie van technieken die zijn gebruikt om de afbeeldingen te maken is erg bijzonder. Het lijkt een combinatie van zeefdrukken en pastelkrijt met digitale toevoegingen. Het is bijzonder goed gelukt en het maakt het boek erg plezierig om te lezen.

Een afbeelding uit 'Kleine wijze wolf'
Een afbeelding uit ‘Kleine wijze wolf’

Vanaf ca. 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Flapjesboek 'De wolf heeft honger'
    Agnese Baruzzi


Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!