Komt goed, kleine krab

Komt goed, kleine krab van Chris Haughton

Voor je kleuter tippen we het zeegroene prentenboek Komt goed, kleine krab van Chris Haughton (uitgeverij Gottmer). Kleine Krab en Grote Krab wonen in een poeltje, maar gaan op een dag naar de echte zee… O jee! Wat zijn de golven daar hoog!

Kleine krab is bang

Kleine Krab bibbert. O, hij is zo bang! Die golven lijken wel steeds hoger te worden. Uiteindelijk worden de krabjes meegesleurd en komen diep in zee terecht. Maar daar blijkt het hartstikke mooi te zijn. Niets om bang voor te zijn.

Een stoer en vertederend boek

Komt goed, Kleine Krab is geschreven en getekend door de bekende Ierse prentenboekenmaker Chris Haughton. In 2012 werd zijn eerste prentenboek Mama kwijt gekozen tot Prentenboek van het Jaar. Ook in dit boek gebruikt hij zijn bekende stoere en toch vertederende stijl met rafelige vormen en schattige karaktertjes. Eenvoudig, maar heel expressief. Echt een feest voor het oog!

Vanaf ca. 4 jaar.

Er is ook een video bij dit boekje gemaakt. Kijk deze hieronder of op ons YouTube-kanaal.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Het Kabouterboek
    Loes Riphagen

  • Taart voor iedereen
    Thé Tjong-Khing

  • De drie broertjes Bok
    Mac Barnett / ill. Jon Klassen

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!