Opa’s tuin

Omslag prentenboek 'Opa's tuin' van Sonja Danowski
Het kunstzinnige prentenboek ‘Opa’s tuin’ van Sonja Danowski is BoekStarts Keuze van mei voor je Kleuter.

Opa heeft zijn voet gebroken en nu kan hij niet voor zijn tuin zorgen! Gelukkig kan hij op Lynn rekenen. Ze zorgt goed voor de bloemen en groenten, maar de slakken vreten alles kaal…

Liefdevolle band tussen grootouder en kleinkind

Hoe moet ze dat nou aan opa vertellen? Een liefdevol prentenboek over de band tussen grootouder en kleinkind, en zorgen voor elkaar en voor de natuur. Dit spreekt ook uit de zorgvuldig gemaakte illustraties in fijne pen en mooi zacht aquarel.

Binnenwerk prentenboek 'Opa's tuin' van Sonja Danowski
Een liefdevol prentenboek over de band tussen grootouder en kleinkind, en zorgen voor elkaar en voor de natuur.

Kunstzinnig prentenboek

Alleen al door te kijken naar het omslag en de schutbladen zie je dat je hier iets bijzonders in handen hebt: bloemen als kaboutermutsen worden begoten door een gieter met een eendenkop. Sla je het boek open dan valt het schutblad vol dwarrelende bloemen meteen op, het is prachtig! Dat geldt trouwens voor het hele prentenboek, dat met z’n 50 pagina’s fors is. Het barst bijna uit elkaar van de sfeervolle, sprookjesachtige aardtinten. De opvallend realistische gezichten van de hoofdpersonen deden ons eerst wat vreemd aan, maar ze maakten de platen uiteindelijk nog interessanter.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Kom, we gaan een boek lezen!
    Susanne Strasser

  • Olifantje in het bos
    Annemarie van Haeringen

  • Mijn tuin
    Marion Billet

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!