De fantastische familie Zapato

‘De fantastische familie Zapato’ van Julie Brouant.

Defantastische familie ZapatovanJulie Brouantis onze boekentip voor je kleuter. ‘Dit is een magisch boek,’ snoeft de achterflap, want ‘door een bijzonder tukje folie, gaan de stijlvolle tekeningen leven!’ Vinden wij dat ook? Verschenen bijuitgeverij Boycott.

Weinig magisch aan het verhaal

Iedereen heeft een speciaal talent bij de familie Zapato. De een kan ballen gooien, de ander goochelen, trompetteren of waarzeggen. Er is maar één klein meisje dat niks kan en die vertelt het verhaal. Omdat ze steeds valt en klungelt mag ze clown worden. Met deze introductie en de (wat flauwe) twist heeft het boek zijn kruit verschoten.

Bijzondere ’magische‘ folie

Behalve één ding, want eigenlijk gaat het niet om de tekst, niet om het naamloze meisje dat clown wordt, maar om een klein stukje vreemd folie dat je tussen de pagina’s vindt. Dit boek, dat trouwens mooi en degelijk is uitgevoerd en stijlvast getekend is in een originele retro-stijl, heeft een geheim verborgen. Door de folie op de tekeningen te leggen gebeurt er wat bijzonders: hoepels vliegen rond, ballen worden de lucht in gegooid, konijnen springen in hoeden… het is verrassend en ziet er erg mooi uit. Puur kijkplezier!

De fantastische familie Zapato’ van Julie Brouant is onze boekentip voor je kleuter van juli/augustus 2020.

Mét magische folie en gegarandeerd kijkplezier. Vanaf ca. 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Het jaar rond met Fiep
    Fiep Westendorp

  • Wie speelt er in het water?
    Surya Sajnani

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!