Pettson en Findus bouwen een auto

Boekomslag van 'Pettson en Findus bouwen een auto' van auteur Sven Nordqvist (Davidfonds). Het is onze boekentip voor je kleuter van mei 2021.
Boekomslag van ‘Pettson en Findus bouwen een auto’ van auteur Sven Nordqvist (Davidfonds). Het is onze boekentip voor je kleuter van mei 2021.

Opa Pettson en zijn poes Findus zijn al jaren een van de meeste geliefde kinderboekfiguren uit Zweden. Vandaag maakt het duo een auto. Maar eerst is het tijd voor een kopje koffie. Een boek vol verrassingen achter de flapjes, draaischijven en schuifvakken.

Schuif het vakje omhoog en de zon komt op

Goedemorgen! Findus maakt opa wakker met een luide bel. Oef. Opa Pettson ligt nog een beetje verkreukeld in bed. Tijd voor een stevig ontbijt (met een flinke mok koffie). Vandaag maken de vrienden een auto. Ze verzamelen alles wat je daarvoor nodig hebt en schroeven, hameren en zagen erop los. Al snel verschijnt er een prachtige trapauto!

Een kartonboek vol verrassingen

Pettson en Findus bouwen een auto staat vol verrassingen en grapjes. Op elke pagina vind je schuifvakken, flappen en draaischijven. De bewegingen lijken wel echt: je hoort de bel bijna klingelen en het geluid van de zaag. Ook verstoppen zich allemaal dieren achter de flapjes. Daardoor pakt je kind dit uitdagende boek keer op keer. Bekijk ook de andere boeken van het geliefde duo.

Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Mijn eerste gereedschapskistje
    Pieter Gaudesaboos

  • Kom mee Kees
    Loes Riphagen

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!