De lente van Kleine Beer

Het prentenboek 'De lente van Kleine Beer' van Elli Woollard en Briony May Smith is onze boekentip voor je kleuter.
Omslag van het prentenboek ‘De lente van Kleine Beer’ van Elli Woollard en Briony May Smith. Het is onze lentetip voor je kleuter van maart 2022.

Als Kleine Beer wakker wordt en om zich heen kijkt, is er in het witte bos helemaal niemand te zien. De lente zou eraan komen, maar wat is dat eigenlijk… lente?

Druk druk druk

Eenzaam wordt het beertje vrienden met een net zo eenzame steen en trekt er dan op uit in het bos. Gelukkig komt hij al snel andere dieren tegen. Of zij misschien met hem willen spelen? En hem willen uitleggen wat de lente is? Maar zij hebben het allemaal veel te druk met het nieuwe seizoen in zicht. De vogels vliegen druk rond om takjes te verzamelen voor hun nest en de hazen huppen dwaas door het gras. In het wolvenhol is Kleine Beer weer wel heel welkom. Maar dat lijkt hem toch niet zo’n goed idee. Dan valt hij in een diepe slaap en als hij wakker wordt ziet hij de lente in al zijn pracht! En de steen… Is in een klein kuikentje veranderd!

In de natuur

De illustraties van de Britse Briony May Smith nemen je mee in het betoverende landschap en het verhaal leest lekker voor door het rijm. Fijn om thuis te lezen, maar ook bijzonder geschikt voor op school of kinderopvang.

Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!