De moestuin van Heer Hermelijn

Het prentenboek ‘De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn’ van Elle van Lieshout en Erik van Os (met tekeningen van Marije Tolman) is BoekStarts Keuze van juli-augustus voor je kleuter.

Vol goede moed begint Heer Hermelijn met de aanleg van een moestuin. Wat verheugt hij zich op etentjes met vers geoogste radijs en sla…

Eerlijk delen?

Maar telkens zijn de duiven, de slakken, mollen, muizen, ratten, rupsen en luizen hem voor. Tenminste dat doet die geniepige Kereltje Konijn hem geloven… Op de fijn getekende, paginagrote illustraties, ondersteund door de tekst op rijm, valt te volgen hoe Heer Hermelijn zich uitslooft en hoe de relaxte Kereltje Konijn nauwelijks een poot uitsteekt en toch zijn buikje rond eet. Zelfs van de enige geredde aardbei neemt hij het grootste stuk! Leuk om samen te bespreken: wat is hier aan de hand, wat doet Heer Hermelijn verkeerd, vind je Kereltje Konijn aardig, hoe zou jij het aanpakken? Zo krijg je samen leuke gesprekjes met je kleuter vanaf 4 jaar.

Humor en natuur

Erik van Os is een goede bekende van BoekStart: hij maakte het voorleesliedje De Voorleestrom. Inmiddels is het er in twaalf talen! Met zijn subtiele humor komt hij met originele ideeën om het leven een leuke draai te geven. Samen met Elle van Lieshout schrijft hij (kinder-)boeken, liedjes en versjes. Elle heeft net als Heer Hermelijn een grote moestuin en geniet daar van de meesjes en het roodborstje dat altijd op haar schop komt zitten. In de natuur voelt ook Marije Tolman zich thuis, dat is te zien in verschillende van haar. prentenboeken, zoals De boomhut en Het eiland. Zij maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 met dit jaar als thema: Gi-ga groen!

Voor kleuters vanaf 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Opa’s tuin
    Sonja Danowski

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!