Een schip vol Sinterklazen

‘Een schip vol Sinterklazen’ van Bette Westera is onze boekentip voor je peuter van november 2021.
Boekomslag van ‘Een schip vol Sinterklazen’ van Bette Westera. Het is onze boekentip voor je kleuter van november 2021.

Brrrr… Nederland is maar koud, dus Sint slaat dit jaar liever een keertje over. Maar hij krijgt nachtmerries als hij denkt aan al die kinderen die voor niks op de kade moeten wachten op de stoomboot en alle lege schoentjes voor de kachel.

Paardrijden met hindernissen

Gelukkig bedenkt hij iets briljants. Aan elke lantaarnpaal die hij kan vinden, hangt hij een briefje: ‘De échte sint zoekt hulpsinterklazen!’ Hulpsint word je niet zomaar: de Sints-in-spe moeten met chocoladeletters spellen en rondjes paardrijden in het pikkedonker. Toch lukt het. Na een bezoekje aan de kleding- en baardenmaker zwaait Sinterklaas zijn hulpjes uit. Als dat maar goed gaat…

Geliefde schrijfster

Bette Westera schreef dit jaar het bejubelde Kinderboekenweekgeschenk Tiril en de Toverdrank. Haar werk werd bekroond met vele Gouden en Zilveren Griffels en ze won de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs. Wij tipten al eerder boeken van deze auteur, zoals De vuurvogel en Even lekker niks.

Voor kleuters vanaf 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Sinterklaasliedjes
    Mark Janssen

  • Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas
    Ted van Lieshout

  • Piet en Sint en het slimme kind
    Gerda Dendooven

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!