De prins zonder billen

Boekomslag van 'De prins zonder billen' van auteur Levina van Teunenbroek (Van Holkema & Warendorf). Het is onze boekentip voor je kleuter van juni 2021.
Boekomslag van ‘De prins zonder billen’ van auteur Levina van Teunenbroek (uitgeverij Van Holkema & Warendorf). Het is onze boekentip voor je kleuter van juni 2021.

Als de prins een verfrissende duik neemt in een naastgelegen baai, worden zijn ferme billen eraf gehapt door een haai. Dat is niks, zo zonder bips. Gelukkig schieten de prinses en hofhouding te hulp.

Haaienvoer

De prinses eet alleen maar biologisch, daarom is de prins druk in de weer in de moestuin. Snel springt hij met zijn stoere billen op de fiets om nog wat zaadjes te halen. Pfoe – hij krijgt het er maar warm van. Tijd voor een verkoelende duik in de baai. Maar wie woont daar in het water? Een grote, hongerige haai! Hij hapt zo zijn achterwerk eraf.

Billen van ballonnen?

Radeloos en in tranen rent de prins naar de prinses. Samen met de billenmakers in het hof maken ze een nieuw paar billen om trots op te zijn. Van ballonnen misschien? ‘Maar dat duurde niet lang. Tijdens het snoeien van de rozen knapten ze, pang!’ Met skippybalbillen stuitert hij in het rond en van een klei achterwerk zakt hij pardoes door dewc. Hoe moet dat nou goedkomen? Gelukkig kan de prinses heel goed haken. In het midden valt extra veel te zien op de uitklapplaat van het billenatelier. De Prins zonder billen zorgt in aanstekelijke rijm voor veel heerlijk gegniffel door jong en oud.

Vanaf 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Kleuren
    Roald Dahl

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!