De bijzondere beer

omslag-prentenboek-de-bijzondere-beer-tjibbe-veldkamp-marijke-ten-cate-lemniscaat
Het prentenboek ‘De bijzondere beer’ van Tjibbe Veldkamp / ill. Marijke ten Cate (Lemniscaat) is BoekStarts Keuze van juni voor je kleuter.

Ook al mist beer door een foutje in de fabriek zijn armpjes, hij ziet zichzelf – positief ingesteld als hij is – juist als bijzonder. Maar de wereld blijkt keihard; niemand wil hem hebben… Totdat Noor op zijn pad komt en in hem direct háár bijzondere beer herkent!

Iedereen mag er zijn

Dit gevoelige prentenboek laat zien dat iedereen een kans verdient, zeker doorzetters zoals beer die geloven in zichzelf. Op de tot de verbeelding sprekende geschilderde illustraties in mooie, diepe kleuren is het verhaal goed te volgen. Fijn samen lezen en erover praten met je kleuter vanaf 4 jaar.

Bijzondere beer is een geluksvogel

Tjibbe Veldkamp heeft al vele prentenboeken op zijn naam staan, die hij maakte met verschillende bekende illustratoren zoals Wouter Tulp, Alice Hoogstad, Noëlle Smit en Sebastiaan van Doninck. Met Kees de Boer maakte hij Tim op de Tegels en Agent en Boef, zijn bekendste boeken. Zijn prentenboeken zijn al vaak bekroond: onder meer al vier keer met een Zilveren Griffel! Door zijn samenwerking met fantastische tekenaars en de vele prijzen ziet Tjibbe Veldkamp zichzelf als een geweldige geluksvogel (net als de bijzondere beer, ook al duurde dat even).

Voor kleuters vanaf 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Maar eerst ving ik een monster
    Tjibbe Veldkamp

  • Ik ben Pippi niet!
    Yvonne Jagtenberg

  • Draken zijn niet te koop
    Tjibbe Veldkamp

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!