Was ik maar…

‘Was ik maar…’ van Mies van Hout is onze boekentip voor je kleuter van september 2020.

Een meisje wil zo graag een vlinder zijn, want dan kon ze overal naartoe vliegen. Maar de vlinder zou veel liever een wandelende tak zijn. Alle beestjes verlangen naar iets dat de ander goed kan! Voor je kleuter tippen we deze maand Was ik maar… van Mies van Hout (uitgeverij Hoogland en Van Klaveren).

Vrolijke vormen

De losse, vrolijke tekenstijl van Mies van Hout is inmiddels algemeen bekend door haar vorige boekjes die we regelmatig getipt hebben. Ook dit grotere, nieuwe boek van haar hand ziet er vrolijk uit en vertrouwd door haar karakteristieke basisvormen. Gek genoeg vervelen ze eigenlijk nooit, ook niet bij de kinderen die we de boekjes laten zien. Door de heldere kleuren maakt het boek je direct vrolijk bij het openslaan.

Leuke tekenworkshops

De hele korte teksten brengen rust. Het verhaal draait telkens om een dier dat iets anders verlangt dat het is. Kinderen kunnen goed reageren op dit thema, terwijl ze naar de fraaie beelden kijken. Bij Was ik maar… zijn leuke doetips en tekenworkshops gemaakt. Die kan je hier vinden (PDF). Op de site van Mies van Hout staan ook tips bij haar andere boeken. Dus wil je wat in de klas doen met haar boeken, dan moet je daar zeker eens een kijkje nemen!

‘Was ik maar…’ van Mies van Hout is onze boekentip voor je kleuter van september 2020.

Vanaf ca. 4 jaar.

‘Roald Dahl – Kleuren’, ‘Ik zoen je’ van Guido van Genechten, ‘De wolf heeft honger’ van Agnese Baruzzi en ‘Was ik maar…’ van Mies van Hout zijn onze boekentips van september 2020.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!