Mijn wonderlijke oom

Gerard mag van zijn moeder nooit wilde spelletjes doen. Maar als zijn oom op hem past, spelen ze altijd acrobaat of dierentemmer. Dit prentenboek met kleurenillustraties is losjes gebaseerd op de Franse filmmaker Jacques Tati en zijn beroemde meesterwerk ‘Mon Oncle’. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

'Mijn wonderlijke oom' is de BoekStart-boekentip voor je kleuter
‘Mijn wonderlijke oom’ van Yvonne Jagtenberg is de BoekStart-boekentip voor je kleuter

De vier jaargetijden

Acrobaat, dierentemmer, jongleur en clown… de oom van Gerard vindt dat het leven één groot circus is. Gerards ouders, die meer van gewoon houden, zeggen dat hij goed op moet passen. Maar oppassen vinden ze allebei maar saai, dus koorddansen ze en temmen ze slangen, samen met het hondje Dali.

Bekroond met een Zilveren Penseel

Dit heerlijke prentenboek kreeg al een Zilveren Penseel en verdient wat ons betreft ook een Griffel. Want wat heb je nou aan gewoon? Het is losjes gebaseerd op de Franse filmmaker Jacques Tati en zijn beroemde meesterwerk ‘Mon Oncle’. De schrijfster Yvonne Jagtenberg is ook bekend van de voorleesverhalen over ‘Hondje en Balotje’.

Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!