Komt goed, kleine krab

‘Komt goed, kleine krab’ van Chris Haughton.

Voor je kleuter tippen we het zeegroene prentenboek ‘Komt goed, kleine krab’ van Chris Haughton (uitgeverij Gottmer). Kleine Krab en Grote Krab wonen in een poeltje, maar gaan op een dag naar de echte zee… O jee! Wat zijn de golven daar hoog!

Kleine krab is bang

Kleine Krab bibbert. O, hij is zo bang! Die golven lijken wel steeds hoger te worden. Uiteindelijk worden de krabjes meegesleurd en komen diep in zee terecht. Maar daar blijkt het hartstikke mooi te zijn. Niets om bang voor te zijn dus.

De uitvoering: stoer en vertederend

‘Komt goed, Kleine Krab’ is geschreven en getekend door de bekende Ierse prentenboekenmaker Chris Haughton. In 2012 werd zijn eerste prentenboek ‘Mama kwijt’ gekozen tot Prentenboek van het Jaar. Ook bij BoekStart zijn we dol op zijn felgekleurde prentenboeken. In ‘Komt goed, kleine krab’ gebruikt hij zijn bekende stoere en toch vertederende stijl met rafelige vormen en schattige karaktertjes. Eenvoudig getekend, maar heel expressief, echt een feest voor het oog.

Vanaf ca. 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Sylvia & Sief
    Gemma Koomen

  • Ik wil mijn hoed terug
    Jon Klassen

  • Maar eerst ving ik een monster
    Tjibbe Veldkamp

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!