Maximiliaan Modderman geeft een feestje

‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte (Uitgeverij Lannoo) is BoekStarts Keuze voor je Kleuter van de maand Februari.
‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte (Uitgeverij Lannoo) is BoekStarts Keuze voor je Kleuter van de maand Februari. Je kunt dit boekje in februari bij ons winnen (met het leuke poppetje van Maximiliaan erbij!)

Maximiliaan Modderman weet wel hoe hij moet feesten! Met al zijn knuffels en taart is het al geweldig, maar daar komt ook nog een heus waterballet bij!

Van kwaad tot erger

Maximiliaan Modderman houdt van wilde feestjes waarvan je lekker vies wordt. Hij ziet ook wel in dat papa en mama daar anders over denken. Dus hij besluit om alles in bad te doen. Maar dan ook echt alles: zijn trui, de knuffels, het boek en… de taart! Dat maakt de zaak er niet beter op. Papa en mama zien gelukkig een oplossing, en dat maakt de pret compleet!

Lekker stout

Royaal formaat prentenboek met illustraties van Jan Jutte, die meermalen een Griffel- en Penseel won. De korte zinnen of soms maar enkele woorden van Joukje Akveld, leiden je door het verhaal. Ook zij won al twee maal een Zilveren Griffel. Heerlijk voor jonge kinderen dat de held van dit prentenboek zo uit de band springt. Dat zouden zijzelf ook wel willen. En ook weer fijn dat papa en mama er zijn om de schade te beperken. En dan nog wel op zo’n leuke manier. Fijne uitgave voor je peuter of kleuter om lekker plaatsvervangend stout te zijn.

Prentenboek van het Jaar 2023!

Voor kleuters vanaf krap 4 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn
    Elle van Lieshout en Erik van Os (illustraties Marije Tolman)

  • Maar eerst ving ik een monster
    Tjibbe Veldkamp

  • Ik ben Pippi niet!
    Yvonne Jagtenberg

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!