Mijn schuifboekje: De boerderij

Ontdek in dit schattige en stevige schuifboekje alle dieren van de boerderij

Mijn schuifboekje: de boerderij

Mijn schuifboekje: De boerderij

Twee bungelende rode kersen en een knalrode brandweerwagen, een aardbei, rode vis en regenlaarzen verbeelden de kleur rood. Zo worden ook blauw, geel en groen weergegeven in dit hardkartonnen prentenboek.

Rechts staat steeds een grote illustratie op een witte ondergrond, bijvoorbeeld een stralende gele zon. En links een viertal kleinere voorwerpen, ook vrijstaand. De naam van het voorwerp en de kleur staan erbij; boven de grote illustratie staat nog een vraag, bijvoorbeeld: ‘Welk groen dier is dit?’. Op de rechterpagina bevindt zich ook steeds een schuif- of draaielement. Toch is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is.

“Dit boekje nodigt je uit om samen met je kind de dieren te bekijken en de geluiden na te doen.” – Bert Golstein

Visueel

Ook visueel is het aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. De beweegbare elementen voegen een grappige verrassing toe: zo spuit de walvis water en bungelen er ineens drie kersen aan steeltjes in plaats van twee. Op de laatste dubbele pagina staan alle kleine voorwerpen door elkaar, met de vraag of de lezer de kleuren nog weet.

Conclusie

Kortom: een eenvoudig maar kwalitatief goed peuterboekje. Mocht dit boekje jouw allermooiste babyboekje zijn, stem dan snel op www.babyboekjevanhetjaar.nl. En maak kans op een jaar lang boekjes voor je kind. Bekijk alle andere nominaties op Babyboekje Van Het Jaar 2018

Verdere info:

 • Deel uit de serie ‘Mijn schuifboekje’.
 • Vanaf ca. 1,5 jaar.

Bekijk ook deze boekentips:


 • De wereld van Kikker
  Max Velthuijs

 • Bora. Mag ik mee?
  Deborah van de Leijgraaf

 • Baby kijk!
  Penny Worms