Moppereend

Eend is flink aan het mopperen, haar vijver is opgedroogd en er is niemand om mee te spelen. Dat vindt ze zelf tenminste. Maar ze is wel een beetje kieskeurig hoor… Ondertussen verschijnt er een wolk boven haar hoofd die groter en groter wordt, tot hij barst!

‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáček is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020!

Bijzonder boos

In het prentenboek ‘Moppereend’ van de Britse auteur Joyce Dunbar en de Tsjechische illustrator Petr Horáček wordt het thema ‘boosheid’ bijzonder goed uitgewerkt. Kinderen zullen de emotie meteen herkennen en er ook om moeten lachen. Het boek biedt dan verschillende aanknopingspunten om een gesprek over emoties te beginnen met je kindje of met je klas.

Prentenboek van het Jaar 2020

‘Moppereend’ is een heel kleurrijk boek, het telt 30 pagina’s en werd vertaald door Jesse Goossens. Op Wereldboekendag onthulde stichting CPNB dat dit boek is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020. “Moppereend is een veelzijdig prentenboek dat alle peuters en kleuters aanspreekt en veel stof geeft om over te praten. De illustraties zijn prachtig, kleurrijk en herkenbaar. De tekst is eenvoudig en helder”, zo luidt de motivering. Wij kunnen ons daar alleen maar bij aansluiten, want van dit boek word je vrolijk!

Het boek speelt een hoofdrol bij de Nationale Voorleesdagen die op 22 januari beginnen met Het Nationale Voorleesontbijt. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Lees hier meer over De Nationale Voorleesdagen.


Bekijk ook deze boekentips:


  • De stoomtrein
    Noriko Kudoh

  • Coco kan het!
    Loes Riphagen

  • Het sneeuwvlokje
    Benji Davies