Nee! zei Konijn

Het prentenboek ‘NEE! zei Konijn’ van Marjoke Henrichs is BoekStarts Keuze voor je Peuter van de maand Februari.
Het prentenboek ‘NEE! zei Konijn’ van Marjoke Henrichs is BoekStarts Keuze voor je Peuter van de maand Februari. Dit boek vind je ook in de Prentenboeken Top-10.

‘Ik ben twee en ik zeg nee’, dat is Konijn ten voeten uit. Herken jij dat ook bij je peuter?

Lekker dwars

Aankleden, ontbijten, buiten spelen… Op alles wat er moet gebeuren of wat mama voorstelt, is het ‘NEE’. Maar Mama weet hem telkens – ongemerkt – te verleiden om hem toch te laten doen wat hij moet doen. Zijn lievelingskleren in het zicht hangen als hij zich moet aankleden bijvoorbeeld. Of een lekkere kom wortels uitnodigend op tafel zetten als hij moet eten. Toch is er één ding waar Konijn meteen moeiteloos ‘JA’ op zegt!

Heel herkenbaar

Dit is het eerste prentenboek dat Marjoke Henrichs maakte. Op de royale platen zijn de acties van Konijn goed te volgen, bijvoorbeeld in zijn pogingen om zich zelf aan te kleden. Of hoe hij zich verstopt achter een grote plant, wat niet helemaal lukt. Komisch, herkenbaar en aandoenlijk!

Boek uit de Prentenboeken Top10 van De Nationale Voorleesdagen.

Voor peuters vanaf ruim 2 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Kom, we gaan een boek lezen!
    Susanne Strasser

  • Ik ben de koning
    Leo Timmers

  • Misschien...
    Chris Haughton

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!