Nina en de baby

Boekomslag van het prentenboek 'Nina en de baby' van Marianne Witte (De Vier Windstreken). Het is onze boekentip voor je kleuter van april 2021.
Boekomslag van het prentenboek ‘Nina en de baby’ van Marianne Witte (De Vier Windstreken). Het is onze boekentip voor je kleuter van april 2021.

Je kindje weet niet wat te verwachten als er een baby op komst is. Dat is misschien een beetje spannend, maar kan ook heel erg leuk zijn. Nina en de baby helpt jullie daarbij. Een gezellig en kleurrijk prentenboek voor een gezin met een baby op komst.

Doe mij maar een konijn

Nina heeft helemaal geen zin in de baby. Die wordt deze week geboren, haar moeders buik is heel erg groot. ‘Ik wil liever een konijntje! Dat weet je toch!’ Met een klap smijt ze de deur dicht. Ze kruipt lekker dicht tegen haar lievelingsknuffel aan en voelt ineens een kriebel aan haar neus. Het is een konijn! Hij heet Maxi en nodigt Nina uit om te spelen. Ze huppelt het konijntje achterna.

Eentje maar?

Maxi neemt haar mee in een hol met wel tien babykonijntjes. Ze spelen tikkertje, dansen een polonaise en eten daarna worteltjes. Wat een gezellige boel. Nina vertelt Maxi dat zij ook een broertje of zusje krijgt. Dat is toch veel minder gezellig dan tien. Als Nina wakker wordt, is de baby geboren. ‘Eentje maar? Wat weinig!’ Een gezellig en kleurrijk prentenboek voor als er een nieuw kindje in het gezin komt.

Voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Mama
    Hélène Delforge

  • Baby
    Jimmy Fallon

  • Stapje voor stapje
    Guido van Genechten

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!