Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas

Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas. Heerlijk om in je schoen te krijgen.

Voor je peuter tippen we deze novembermaand natuurlijk Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas. In dit twaalfde deel ontvangt kinderheld Boer Boris een brief van de Sint: zijn schimmel is van de trap gevallen. O, nee! Wat nu? Het paard Knol is gelukkig beschikbaar!

Fijne rijm en mooie vormgeving

Alle deeltjes van Boer Boris zijn leuk en grappig. Het leest makkelijk en is op rijm geschreven speciaal voor jonge kinderen. Er staan geen moeilijke woorden in. Ook deze ‘Boer Boris’ heeft een fijne zachte kaft en ligt daardoor erg prettig in de hand. Het laagje glim op de cover geeft het boek een luxe en degelijke uitstraling, wat het geschikt maakt om cadeau te doen met sinterklaas. Soms staat er best veel tekst in, maar door Van Lieshouts rijmkunst is dat nooit een probleem. Dit boekje raakt snel op stoom, met dank aan het paard Knol en de dappere koe Clara, die graag even voordoet hoe je over daken loopt.

Illustraties

De illustraties van Philip Hopman máken dit boek: losjes, detailrijk, vol kleur en gezelligheid. Er gebeurt van alles op deze prenten, wat het leuk maakt om langer naar ze te kijken. Het kleine mijtertje, dat Boer Boris draagt en op het schutblad op het hoofd van een vogelverschrikker zet, werkt bijzonder goed op de lachspieren. En dat is nog maar één voorbeeld. De laatste illustratie – als Sinterklaas, op Knol gezeten, het dak bewaakt, terwijl zijn Pieten de schoentjes vullen – springt er bovenuit wat BoekStart betreft!

Vanaf 2 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • nijntje Sinterklaas omdraaiboek
    Dick Bruna

  • Sinterklaasje, kom maar binnen
    Paul Passchier & Thedo Keizer

  • Het verhaal van Sinterklaas
    Sjoerd Kuyper

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!