Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

'Dikkie Dik wacht op Sinterklaas’ van Jet Boeke is onze boekentip voor je kleuter van november 2021.
Boekomslag ‘Dikkie Dik wacht op Sinterklaas’ ‘een flapjesboek’ van Jet Boeke. Het is onze boekentip voor je peuter van november 2021.

Op Sinterklaasavond zit Dikkie Dik samen met zijn knuffel Beer (met pietenmuts) vol verwachting bij het raam op de uitkijk. De grote rode kater is niet van plan te gaan slapen voor hij de Sint met eigen ogen gezien heeft.

Waar blijven Sint en Piet?

Als hij geritsel hoort bij de open haard, neemt Dikkie Dik snel een kijkje. Jammer, het zijn alleen wat herfstige blaadjes. De kat vervolgt zijn speurtocht, maar telkens als hij meent Sinterklaas te horen is het iets anders. En wat wordt het laat! Dikkie Dik wordt een beetje moe van al dat zoeken en wachten. Hij wacht wel even in zijn zachte mand…

Verrassing

Peuters zijn dol op flappenboeken en daar speelt deze uitgave goed op in. Op elke spread vinden jullie er één, met een kleine verrassing erachter. Het allerlaatste flapje is een cadeau dat je mag ‘uitpakken’. Het kartonboek is van prima kwaliteit: stevig en lekker groot.Krijgen jullie ook nooit genoeg van Dikkie Dik? Bekijk dan hier de andere boeken over die lieve rode kater.

Voor peutertjes vanaf 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Sinterklaasliedjes
    Mark Janssen

  • Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas
    Ted van Lieshout

  • Sinterklaasje, kom maar binnen
    Paul Passchier & Thedo Keizer

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!