Kom, we gaan een boek lezen!

Omslag Kartonboekje 'Kom we gaan een boek lezen!' van Susanne Strasser
Het kartonboekje ‘Kom, we gaan een boek lezen!’ van Susanne Strasser is BoekStarts Keuze van mei voor je Peuter.

Fijn, voorlezen! De dieren zitten er klaar voor, de hamster compleet met een grote bak popcorn. Maar wacht, er komt nog iemand aan, de kat wil op het kussen, de vis is er ook nog niet…. Zullen ze ooit dat boek nog lezen?

Onverwachte humor

Stevig kartonboek met een stapelverhaal vol humor! Op de grappige illustraties kan je peuter goed volgen wat er allemaal voor onverwachts gebeurt. Recensenten in binnen- en buitenland zijn al lang fan van de maakster. En ook BoekStart tipt regelmatig haar werk, zoals Vos gaat een stukje rijden en natuurlijk De Walvis gaat in bad (zie onderaan).

De illustraties van Susanne Strasser

Susanne Strasser (1976) studeerde Vormgeving in München en in Londen. Haar werk werd internationaal onderscheiden en tentoongesteld, onder meer tijdens de vermaarde Biennale van Bratislava. In 2010 verscheen haar eerste prentenboek Das Märchen von der Prinzessin, die unbedingt in einem Märchen vorkommen wollte dat in 2013 werd verfilmd. Susanne Strasser woont met haar man en twee kinderen in München.

Vanaf ca. 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Kiekeboe kuiken
    Camilla Reid / ill. Ingela P. Arrhenius

  • Vos gaat een stukje rijden
    Susanne Strasser

  • De walvis gaat in bad
    Susanne Strasser

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!