Kerstmis in de straat

'Kerstmis in de straat' van Ingela P. Arrhenius is onze boekentip voor je peuter (2021).
‘Kerstmis in de straat’ van Ingela P. Arrhenius is onze boekentip voor je peuter (2021).

Het is bijna Kerst en iedereen in de winkelstraat is druk met leuke dingen. Een spectaculair uitklapboek met flappen in de vorm van een huisje van de Zweedse ontwerpster Ingela P. Arrhenius over de gezelligste tijd van het jaar.

Winkel met de beste boeken

Er wordt een kerstboom versleept, chocolademelk gedronken, een koor zingt. Je komt ogen te kort, zeker als je ook de flapjes omdraait, want ook daaronder valt heel veel te ontdekken: kerstmoppen worden voorgelezen, kerstkoekjes gebakken, oude vrienden komen elkaar tegen. Helemaal achteraan vind je – als bonus – een winkel met ‘De Beste Boeken’. Nou, daar verkopen ze dit boekje vast en zeker!

Een écht huisje

Deze uitgave heeft de vorm van een écht huisje, dat nog net in elke boekenkast past. Je kunt het openmaken door aan het tere, gele strikje te trekken en kunt het daarna lezen als een gewoon boek. Leuker is om de uitgave helemaal uit elkaar trekken tot een lange sliert van vrolijke huisjes en winkeltjes. Kerstmis in de straat is ook heel geschikt om zelf avonturen bij te fantaseren met de lego-poppetjes bijvoorbeeld. Wij zijn fan!

Bekijk hier meer prachtige babyboekjes van Ingela P. Arrhenius of neem een kijkje op de website van de uitgever.

Voor peuters vanaf 2 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Kerstfeest met Kikker
    Max Velthuijs

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!