Pip en Posy en de kerstboom

Kerst Tip voor je Peuter: 'Pip en Posy en de kerstboom’ van Axel Scheffler.
Het herkenbare prentenboek ‘Pip en Posy en de kerstboom’ van Axel Scheffler is BoekStarts Keuze voor je Peuter van de maand december.

Pip kan niet van al die lekkere kerstkoekjes, zuurstokken en chocoladeklokjes afblijven. Steeds als Posy even niet kijkt, eet hij er een paar op, totdat de boom helemaal leeg is!

Lief zijn voor elkaar

Misselijk ligt hij op de bank en Posy is, heel lief, niet eens boos op hem. Hij heeft dan ook eerlijk verteld wat hij heeft gedaan en meteen al spijt. Samen maken ze mooie slingers, sterren en hartjes van papier voor in de boom, prachtig! En met de cadeautjes die ze de volgende ochtend uitpakken is het feest! Met dit aanstekelijke boekje krijgen jij en je kleintje vast al helemaal zin in kerst.

Herkenbare emoties

Axel Scheffler maakte een uitgebreide serie over beste vriendjes Pip en Posy, die zich als echte dreumesen/peuters gedragen. Knap hoe op heel eenvoudige wijze hun emoties en gevoelens in woord en beeld naar voren komen. Heel herkenbaar voor je kleintje, maar ook voor jou! Ook de uitvoering van de Pip en Posy-boeken is helemaal afgestemd op de allerjongsten. Het omslag is gewatteerd en de bladzijden zijn van stevig, geplastificeerd papier; de herdrukken zijn in hardkarton. De mooie, warme kleuren van de dunomlijnde illustraties zorgen voor een fijne sfeer.

Voor peuters vanaf 2 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Kom, we gaan een boek lezen!
    Susanne Strasser

  • Kerstmis in de straat
    Ingela P. Arrhenius

  • Ik ben de koning
    Leo Timmers

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!