Aan zee

Het zomerse kijkboek ‘Aan zee’ van Noëlle Smit over een dagje aan het strand is BoekStarts Keuze van Juli-Augustus voor je peuter.

Een stralende zomerdag! Met dit prentenboek heb je er meteen zin in. Fijn met mama een dag naar het strand, natuurlijk gaat de teckel ook mee.

Veel te zien

Aan het begin van de ochtend is het er nog rustig en valt er van alles te ontdekken wat de zee heeft aangespoeld. Het water lokt, over de golven springen is een leuk spelletje. Dan weer warm worden in de zon met een lekker stukje meloen, intussen wordt het drukker en drukker. De fijne dag wordt afgesloten met ook nog een frietje. De paginagrote illustraties geven precies de strandsfeer weer en wat is er veel te zien! Op de schutbladen wemelt het van de zachtgekleurde schelpjes. Zelfs het achterplat doet mee: daar zien we mama met een volgeladen bakfiets naar huis fietsen. Zo ademt dit prentenboek van begin tot eind zomer. Om fijn van te genieten samen met je peuter vanaf 3 jaar.

Prentenboeken met teckels in de hoofdrol

In het boek komt een teckel voor; illustrator en teckel-baasje Noëlle Smit maakte, samen met auteur Bette Westera, ook drie prentenboeken met een teckel in de hoofdrol, Teckel Tom. Noëlle Smit maakte onder veel meer een eigen reeks prentenboeken waarin de paginagrote illustraties het verhaal vertellen: behalve Aan zee zijn er Naar de markt en In de tuin. In 2021 won zij een Zilveren Penseel voor Vuilnisvarkens Job en Bob (auteur Tjibbe Veldkamp). Ook in dit boek speelt er een hondje een rol, al is het geen teckel.

Voor peuters vanaf 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Sammie gaat kamperen
    Anita Bijsterbosch

  • Even lekker niks
    Ageeth de Haan

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!