Roald Dahl – Kleuren

‘Kleuren’ van Roald Dahl en Quentin Blake is onze boekentip voor je peuter van september 2020.

Groen als de Reuzenkrokodil, blauw als de Rolmopsvogel, paars als een flitspopper van de GVR… Alle kleuren van de regenboog komen voorbij in dit kartonboek. Roald Dahl – Kleuren met tekeningen van Quentin Blake (uitgeverij De Fontein) is onze boekentip voor je peuter.

Roald Dahl voor je peuter

We zagen het al eerder, toen klassieke boeken als Alice in Wonderland en Pride en Prejudice bewerkt werden tot leuke telboekjes. Met het werk van Roald Dahl en Quentin Blake wordt hier ongeveer hetzelfde gedaan. Zo zie je Roodkapje en de Wolf, de Groene Reuzenkrokodil, maar ook de Rolmopsvogel en de Grote Vriendelijke Reus samen in een boekje voor je peuter. Dit alles in sprankelende kleuren…

Goed? Slecht?

De uitgevers spelen met deze ‘rip-off voor peutertjes’ natuurlijk handig in op de blijvende populariteit van het klassieke duo Roald Dahl en Quentin Blake. Maar wat ons betreft is dat prima: het boekje is best mooi uitgevoerd en je kleintje raakt zo vast bekend met de werelberoemde karakters, waar ze later waarschijnlijk nog veel harder om zullen lachen. Er is ook een tweede boekje verkrijgbaar: Tegenstellingen. Voor peuters die er echt niet genoeg van kunnen krijgen (of hun ouders natuurlijk).

‘Kleuren’ van Roald Dahl en Quentin Blake is onze boekentip voor je peuter van september 2020.

[Hier komt filmpje of foto uit het binnenwerk]

Vanaf 2 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Flapjesboek 'De wolf heeft honger'
    Agnese Baruzzi

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!