Wij

Wij is de cover van het gelijknamige kartonboek van Nastja Holtfreter. Er staan kindjes op met allerlei verschillende kleuren, ze houden elkaars handen vast en staan in een kring. Wij is een speelse introductie in de persoonlijk voornaamwoorden
Boekomslag van ‘Wij’ door Nastja Holtfreter. Het is onze boekentip voor je peuter van februari 2021.

Hoog in de boom hangen sappige rode appels. Je kan nog zo hoog klimmen, springen en reiken, je komt er niet bij… Maar samen lukt het vast! Wij is een speelse introductie in de persoonlijk voornaamwoorden.

Ik, jij, hij, zij, wij

Samenwerken en delen is niet altijd makkelijk, zeker niet als peuter. Maar samen kan je natuurlijk veel meer dan alleen. Lekkere appels uit de boom pakken bijvoorbeeld. Ik probeer ze te pakken, jij springt heel hoog, hij klimt en komt heel dichtbij. Door de appels als voorbeeld te nemen, is het makkelijk om de persoonlijk voornaamwoorden te leren.

Moderne illustraties

De illustraties van de Duitse Nastja Holtfreter zien er zoet en modern uit. Daardoor is het eenvoudig te begrijpen wat er wordt bedoeld. Met kindjes in alle kleuren en grappige bosdieren.

Strooisel uit ‘Wij’.

Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Mijn schuifboekje - Vormen. Kunst voor kleintjes.
    -

  • Kijk eens hier - Dieren
    Anne Crahay

  • Aap op straat
    Leo Timmers

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!