Eén voor jou, twee voor mij

Drie heerlijke paddenstoelen en twee dieren: ‘Eén voor jou, twee voor mij’ gaat over eerlijk delen. Gelukkig komt Vos net aangelopen, die ook honger heeft. Alweer een komisch boekje dat goed aansluit bij de beleving van je peuter van Jörg Mühle.

'Eén voor jou, twee voor mij' is de BoekStart-boekentip voor je peuter.
‘Eén voor jou, twee voor mij’ is de BoekStart-boekentip voor je peuter.

Drie heerlijke paddenstoelen

Op weg naar huis vindt Beer drie heerlijke paddenstoelen in het bos. Thuis gooit zijn vriend Wezel ze meteen in de pan. Maar dan hebben ze een probleem: drie paddenstoelen voor twee dieren. Ze mogen er allebei twee, vinden ze zelf. ‘Het is mijn recept!’, zegt Wezel, ‘Maar ik heb ze gevonden!’, zegt Beer. Tijdens hun geruzie komt Vos aangeslopen en is het probleem ineens opgelost. Nu het toetje nog: drie aardbeien…

Leren delen

De boeken van Jörg Mühle sluiten aan bij het dagelijks leven van dreumesen en peuters. Met aandoenlijke illustraties en eenvoudig te begrijpen teksten. ‘Eén voor jou, twee voor mij’ helpt je kindje om te leren delen. Bijvoorbeeld met zijn vriendjes, op de crèche of broertje of zusje.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!