De soep is klaar!

Omslag prentenboek 'De soep is klaar' van Susanne Strasser van Hoogland & Van Klaveren.
Het prentenboek ‘De soep is klaar’ van Susanne Strasser is BoekStarts Keuze voor je Peuter voor September 2023.

Met z’n alle maken de dieren soep: een rode biet, wat malse takjes, een stevig bot… Wordt dat wel lekker zo?

Lekker smullen?

Tijd voor soep! Het kindje staat klaar met een grote pan. Paard, Gans, Geit, Hond en Eekhoorn leveren allemaal hun bijdrage. Een rode biet, sappig gras, malse takjes, een krokant bot en als finisching touch wat dennenappelrasp… Tja, die aparte combinatie van ingrediënten pakt toch minder lekker uit dan gedacht, hoewel het bij Varken wel in de smaak valt. En hij komt ook met een goed idee voor een heerlijk toetje, zodat iedereen alsnog lekker aan het smullen is.

Vol humor

Op de ingekleurde tekeningen in dunne penlijnen is het verhaal goed te volgen voor je kleintje. Let ook op de goed getroffen, expressieve gezichtsuitdrukkingen. Susanne Strasser maakte al verschillende kartonboeken over hetzelfde kindje en de dierenvrienden. Allemaal even humorvol! Lees ook Zó moe en toch klaarwakker, Kom, we gaan een boek lezen! en Vos gaat een stukje rijden. Dit laatste boek stond in de Prentenboeken Top 10 van 2022.

Voor peuters vanaf 2,5 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Een dagje naar het strand
    Barbara Nascimbeni

  • In de maneschijn
    Diverse auteurs en illustratoren

  • En nu mijn bad uit!
    Brigitte Teckentrup

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!