Raketwetenschap voor baby’s

De Baby Universiteit is een serie boekjes met nogal verrassende titels, zoals ‘Quantum fysica voor baby’s’ en ‘Algemene relativiteitstheorie voor baby’s’. Vandaag bespreken we ‘Raketwetenschap voor baby’s’ dat perfect past bij ons thema deze maand: ruimtevaart.

Onze tip voor dreumesen en baby's van oktober 2019 is 'Raketwetenschap voor baby’s'.
Onze tip voor dreumesen en baby’s van oktober 2019 is ‘Raketwetenschap voor baby’s’.

Grote vraagstukken voor kinderen

De schrijver van deze boekjes is Chris Ferrie. Hij is fysicus en wiskundige en vader van vier jonge kinderen. Hij is ervan overtuigd dat het nooit te vroeg is om kleine kinderen te laten kennismaken met grote vraagstukken en ideeën! Het boekje telt 26 ongenummerde pagina’s en heeft gekleurde illustraties. Volgens hem is de succesvolle reeks Baby University de ideale manier om jonge kinderen (en ook hun ouders) kennis te laten maken met allerlei interessante zaken.

Humor waar je wat van opsteekt

Zelfs al zijn er honderden leuke babyboekjes op de markt, iedereen heeft soms een gevoel van déja vu. Een baby heeft dat natuurlijk nooit, want die hoort alles voor het eerst, maar voor papa’s en mama’s ligt dat toch een beetje anders. Het knappe aan de reeks Baby University: het is niet alleen voor je kleintje leuk, maar ook de ouders steken er echt wat van op. Daarbij is het natuurlijk ook hartstikke grappig om een boekje als ‘Raketwetenschap voor baby’s’ te lenen of cadeau te doen.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • Alice in Wonderland - een mini Lewis Carroll
    Jennifer Adams

  • Het lelijke jonge eendje
    Xavier Deneux

  • 5 vormen in de natuur
    Camilla Falsini

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!