Wolkje

Onze lentetip voor peuters 2019 is 'Wolkje' van Anne Booth (uitgeverij Ploegsma).
Onze lentetip voor peuters 2019 is ‘Wolkje’ van Anne Booth (uitgeverij Ploegsma).

Wolkje zweeft door de blauwe lucht, tot groot plezier van iedereen. Maar dan verandert Wolkje in een regenwolk! Dit prentenboek over het weer, zon en regen en spelen en groeien is deze maand onze lentetip voor peuters.

Wolkje en de mensen

Vanuit een klein bolletje in de lucht groeit een echte wolk. ‘Hier ben ik!’ roept het. De mensen vinden het een erg mooi wolkje en daar geniet hij van. Wolkje geeft een show en transformeert in een poedel, een lekker bot en … Een gieter! Er plenzen dikke druppels uit en iedereen rent weg.

Een wolk moet regenen

Gelukkig kan je door de regen heerlijk in de plassen stampen. En er zijn natuurlijk nog meer voordelen: uit de allerlaatste druppels verschijnt een enorme regenboog. Wolkje verandert in een dun sliertje tot hij helemaal oplost. Tot de volgende keer! Met speelse, sprekende tekeningen.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!