Even lekker niks

‘Even lekker niks’ van Ageeth de Haan, Ruth Hengeveld en Bette Westera.

Voor je kleuter tippen we het prentenboek ‘Even lekker niks’ van Ageeth de Haan, Ruth Hengeveld en Bette Westera. Raast het in het hoofd van je peuter en moet hij of zij even uitrusten van alles dat er gebeurt? Dan is deze boekentip perfect!

Wegdromen op een fijne, warme stem

…het zijn namelijk voorleesversjes om heerlijk bij weg te dromen op de bank. Je kunt ze meelezen terwijl je luistert naar het bijgeleverde cd’tje of de speciale Spotify-afspeellijst. Gerenommeerd zangeres Ageeth de Haan zingt met een warme, rustige stem de versjes van Bette Westera die over de kleine dingen in het leven gaan. Een beetje verwarrend is wel dat de ‘voorleesversjes’ niet helemaal overeenkomen met de liedtekste, maar erg is het niet, want alles versterkt elkaar in dit boek.

Prachtige illustraties en Spotify-lijst

Dat geldt ook voor de stijlvolle kleurenillustraties van Ruth Hengeveld. Het boek heeft een groot formaat, dat goed recht doet aan deze levendige, moderne prenten, die een tikkeltje schetsmatig zijn, zonder dat het gemakkelijk voelt. Onze favoriete dieren zijn de neushoorns die vederlicht aanvoelen, zelfs als ze met de hele familie op de bank zitten. Ook de andere dieren dromen er op los, tonen hun reislust of staren naar krekels in het gras.
Er is ook een Spotify-lijst bij dit boekje gemaakt, die we natuurlijk meteen hebben toegevoegd aan ons BoekStart Spotify-kanaal. Luister ‘m snel!

Vanaf ca. 3 jaar.

Lenen, kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje lenen? Kijk op de site van de Jeugdbibliotheek. Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop dit boekje bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt!


Bekijk ook deze boekentips:


  • De Koning
    Dick Bruna

  • Kijk eens hier - Dieren
    Anne Crahay

  • Verliefd
    Hélene Delforge

Bekijk deze boekentip ook op uw mobiel met de nieuwe BoekStart-app!