Download NU de gratis BoekStart VoorleesApp

Heb jij de g r a t i s BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? Onze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt makkelijk meedoen met onze maandelijke actie ‘MijnVoorleesmoment’ en zelfs een voorleeswekker zetten!

1. Voor wie is de app?

De app is allereerst bedoeld voor ouders met jonge kinderen om ze te inspireren meer voor te lezen. Maar hij is natuurlijk ook heel geschikt voor leesprofessionals, zoals bibliothecarissen, medewerkers van de Kinderopvang en de Jeugdgezondheidszorg).

 

2. Boekentips

Elke maand kiest de redactie van BoekStart vier nieuwe boekjes uit het rijke aanbod van boekwinkel en Bibliotheek. Er wordt rekening gehouden met kwaliteit, originaliteit, afwisseling en met de verschillende leeftijdsgroepen: baby, peuter, kleuter. Zit er een boekje bij dat je graag wil onthouden, dan kan je het opslaan in een  leeslijst. Handig als je in bieb of boekhandel bent en even niet kunt kiezen. 

 

Image
Image

3. Boekentips video's

Wanneer je op een boekje klikt, kan je er meer over lezen en soms een video bekijken zodat je een betere indruk krijgt van het boekje. Als er andere leuke filmpjes beschikbaar zijn over de boekjes (bijvoorbeeld van de uitgeverij of een externe partij als 'De Voorleeshoek') zullen we die hier ook plaatsen.

 

4. Voorleestips voor je kindje

Om ouders en professionals te inspireren hebben we voor deze BoekStartapp de beste voorleestips bijelkaar gezocht. Je kunt ook video's bekijken waarin jonge ouders hun kinderen voorlezen, zodat je zeker weet dat je dit zelf ook op de juiste manier doet. Ook hebben we een 'voorleestip van de dag'.

Image
Image

5. MijnVoorleesmoment

'MijnVoorleesmoment' is de naam van BoekStarts doorlopende fotowedstrijd. Met de vernieuwde app is meedoen nóg leuker geworden: neem met onze app een foto terwijl je aan het voorlezen bent, versier de foto in de app met een sjabloon (bijvoorbeeld van Kikker of Gonnie) en deel deze op de sociale media met de tag '#mijnvoorleesmoment'.

Doe je mee? Wie weet krijg jij wel een van onze boekentips thuisgestuurd aan het einde van de maand. 

6. Voorleestijd

Een aansprekende feature in de app is de tab 'Voorleestijd'. Hier kan vooraf je de momenten instellen wanneer je wil voorlezen. Of het om je eigen kindje gaat of om een groep kinderen die je begeleidt, maakt dan niet uit. De telefoon zal ons liedje 'De Voorleestrom' afspelen als het juiste leesmoment is aangebroken. De voorleeswekker is flexibel, je kunt meerdere tijden in de week instellen.

Veel plezier met voorlezen! 

Image

Win een prentenboek

Het hele jaar verloten we de beste babyboekjes aan de inzenders van de leukste voorleesfoto’s. Als je ze maakt met de app vinden we dat extra leuk!
➡Lees meer

FAQ

Heb je nog meer vragen over onze Voorleesapp? Kijk eerst even op onze veelgestelde vragen (FAQ). Anders kan je vragen altijd mailen naar info@boekstart.nl.
➡Naar de FAQ

Download hier de BoekStartapp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief