Voorlezen kan altijd


Marlijn Weerdenburg leest haar zoon Teun voor. Voorlezen kan altijd, ook tijdens een pauze van het repeteren van je teksten. Of denk bijvoorbeeld aan de momenten voor het slapengaan. Of ’s morgens vroeg, wanneer het thuis lekker rustig is en je kindje actief mee kan doen. Soms wil je met voorlezen juist een moment van rust inlassen na een drukke ochtend. Voor je kindje is voorlezen fijn als het even wat extra aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld als het hangerig of ziek is.


Voorlezen kan overal


Gregory Sedoc leest zijn dochter Emily voor. Voorlezen kan overal, ook naast de atletiekbaan. Alle momenten samen met je kindje is waardevolle tijd. Met een boek erbij ontspan je gemakkelijk en raak je vanzelf aan de praat. Dat kan thuis, maar ook bij opa en oma, op het strand of als jullie op stap gaan in de trein of in de wachtruimte bij de dokter. Met een boek in de tas kan voorlezen overal.


Voorlezen doe je samen


Tom Groot leest zijn zoon Moos voor. Voorlezen is geen onemanshow, voorlezen doe je samen. Voorlezen is praten met je kind, aanwijzen en vertellen, geluiden nadoen, voorwerpen en dieren zoeken, lachen en zingen. Kortom, samen genieten.


Voorlezen kan natuurlijk altijd en overal, maar sommige momenten zijn handiger dan andere. Ook let je bij het voorlezen aan baby’s op andere dingen dan bij je peuter. Lees meer over hoe en waar je je baby, dreumes of peuter het best kan voorlezen. Wil je weten hoe de ontwikkeling van je baby, dreumes en peuter op een bepaalde leeftijd verloopt en hoe je dan het beste samen een boekje kunt lezen? Lees meer over de leestips per leeftijdsfase.

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

lees meer

Waardebon

ls je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon voor het BoekStartkoffertje. Ga met deze bon naar de Bibliotheek bij jou in de buurt, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. Bezoek hierna de BoekStarthoek en bekijk welke leuke, nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

lees meer

Download hier de BoekStartapp