Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 40)

 • Top 10 - De mooiste Sinterklaasboeken Bekijk details

  18 november 2023

  Sinterklaas is weer in het land! Er breekt een spannende tijd aan voor je kleintje! Pak er eens een boekje bij over de belevenissen van Sinterklaas en zijn Pieten. Gezellig en fijn om zo toe te leven naar 5 december. Je kindje komt even tot rust en zal veel herkennen van wat het zelf meemaakt. Ook vindt je kindje het heel interessant om te ervaren hoe andere kinderen naar het grote feest uitkijken.

 • Door AI gemaakt digitaal slaapverhaal: even goed als prentenboek? Bekijk details

  14 november 2023

  Wie de nieuwste kinderpyjama van HEMA koopt, krijgt een extraatje aangeboden: een door AI gemaakt, gepersonaliseerd slaapverhaaltje. Het moet ouders en kinderen motiveren om de dag vaker af te sluiten met een voorleesverhaal. Is zo'n digitaal AI-verhaal zonder plaatjes even goed als voorlezen uit een fysiek prentenboek?

 • Schaatser Jorrit Bergsma ontvangt de nieuwste Boer Boris Bekijk details

  13 november 2023

  Schaatsen, Jorrit Bergsma, een sneeuwpop en Boer Boris maken deze winter extra gezellig. Ga dit fijne prentenboek voorlezen bij de kachel (of op de schaatsbaan, natuurlijk!). Al sinds 2012 werken Ted van Lieshout en Philip Hopman onvermoeibaar aan hun reeks boeken over Boer Boris, Sam, Berend en de boerderij. De twee vormen een waar topduo: Ted ontving in 2009 de Theo Thijssenprijs en in 2022 won Philip Hopman de Max Velthuijsprijs, elk voor hun ontzagwekkende oeuvre.

 • Jonge kinderen doen het beter op school als papa voorleest of met hen speelt Bekijk details

  9 november 2023

  Kinderen doen het beter op de basisschool als hun vaders regelmatig met hen lezen, tekenen en spelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Leeds.

 • Leespluim voor ‘Vleertje Muis’ Bekijk details

  31 oktober 2023

  Het prentenboek ‘Vleertje Muis' van Susanne Roos en Aniek Bartels (uitgeverij Volt) heeft de Sardes-Leespluim van de maand november gewonnen. Een humorvol, dik prentenboek met maar liefst drie verhalen!

 • Nieuwe boekjes in ons koffertje (oktober 2023) Bekijk details

  27 oktober 2023

  Vanaf vandaag vind je in het BoekStartkoffertje: ‘Hey baby, Kijk!’ en 'Dit verhaaltje gaat over mij'.

 • Steeds minder liedjes voor het slapengaan gezongen Bekijk details

  24 oktober 2023

  Een slaapliedje zingen als onderdeel van het bedritueel. De meeste millennials wagen zich er niet aan, zo blijkt uit onderzoek. Zonde, zeggen wetenschappers. Zingen voor het slapengaan is om meerdere redenen namelijk heel goed voor kinderen.

 • E-magazine ‘BoekStart voor jou!’ (39) Bekijk details

  29 september 2023

  De nieuwe BoekStart voor jou! is uit: nummer 39 dit keer. Met in dit nummer - naast boekentips voor baby, dreumes, peuter en kleuter - meer over voorlezen als je geen Nederlands spreekt, de wereldkeuken in kinderkookboeken en voorleestips bij het prentenboek 'Iedereen' van Liisa Kallio (uitgeverij Querido).

 • Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis Bekijk details

  28 september 2023

  Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: Bij mij thuis. Hiermee vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen.

 • Top 10 - De beste herfstliedjes om samen te zingen Bekijk details

  25 september 2023

  Het wordt kouder. De eerste herfststormen zijn alweer gesignaleerd. Gelukkig hebben we ook dit jaar weer veel nieuwe herfstliedjes voor je baby, dreumes, peuter of kleuter (tot 6 jaar) op onze website geplaatst. Bekende liedjes om gezellig samen te zingen, zoals ‘Op een grote paddenstoel’ en ‘Van de spin Sebastiaan’…. Heb jij nog tips? Laat het ons weten!

Paginanavigatie