Boekideeën

In het BoekStartkoffertje zitten twee wisselende boekjes. Maar hoe lees je nou voor aan je baby? Daarom hebben we boekideeën bij de boekjes gemaakt met handige en leuke voorleestips om samen met je baby te 'speellezen'. 

Deze boekjes zitten nu in het BoekStartkoffertje

Let op: het kan dat de Bibliotheek bij jou in de buurt andere boekjes geeft, dat is afhankelijk van de plaatselijke voorraad.

 • Boekidee - Vrolijke vriendjes in de sloot
  Bedtijd

  Dit boekje met zachte vilten randjes past prima bij het ritueel rond het slapengaan en geeft ook overdag heerlijke voorleesmomenten.Ga naar Boekidee Bedtijd.

 • Boekidee - Ebbie het aapje
  We bakken een dierentuin

  Dit kleine kartonboekje staat bol van allerlei herkenbare spelmomenten uit het dagelijks leven van je kindje. De illustraties met korte teksten op rijm nodigen uit om te praten over de spelletjes die ook jullie samen kunnen doen.   
  Ga naar Boekidee We bakken een dierentuin.

Eerdere boekjes/boekideeën

 • Boekidee - Woezel & Pip
  Ik neem een hap

  Proeven is één van de vijf zintuigen die je kindje gebruikt om een boekje te ontdekken. Laat het maar heerlijk sabbelen op dit boekje, het is één van de voordelen van een stoffenboekje, je kunt het gewoon wassen.
  Ga naar Boekidee Ik neem een hap!.

 • Boekidee - Woezel & Pip
  Goedemorgen

  Grote broer Pimpel en zus Fik zijn twee jonge ondeugende poezen. Dit ondernemende stel neemt jullie mee op een zomaar doordeweekse dag.
  Ga naar Boekidee Goedemorgen.

 • Hey baby, kijk!

  Dit zachte stoffen knisperboekje is een echte eyecatcher. Met vrolijke friemellintjes in de vrolijke BoekStartkleuren: oranje, paars en lichtblauw. Een fijn boekje om samen te ontdekken!
  Ga naar Boekidee Hey baby, kijk!.

 • Dit verhaaltje gaat over mij

  Kijk maar eens in het spiegeltje op dit boekje, wie zien jullie daar…? Van wie zijn die ondeugende ogen, van wie is die vrolijke mond, van wie is die neus? Vul samen maar in!
  Ga naar Boekidee Dit verhaaltje gaat over mij.