De Nationale Voorleesdagen

Er wordt extra veel voorgelezen tijdens De Nationale Voorleesdagen 2024, van 24 januari t/m 3 februari. Het Prentenboek van het Jaar 'Help! Een verrassing!' van Miriam Bos (uitgeverij Lemniscaat) en de gevarieerde Prentenboeken Top 10 staan centraal tijdens dit landelijke voorleesfeest. Wat ga jij voorlezen?

 • Prentenboek van het Jaar 2024

  Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus.
  Het Prentenboek van het Jaar maakt deel uit van de Prentenboek Top 10.
  Er zijn gratis vertalingen van het Prentenboek van het Jaar beschikbaar in het Pools, Turks, Arabisch en Oekraïens. Vraag ernaar bij je eigen Bibliotheek.

 • Prentenboek Top 10 2024

  De Prentenboek Top 10 is een lijst die is samengesteld door een onafhankelijk comité. Hierin vind je de leukste, liefste, spannendste en grappigste prentenboeken om voor te lezen aan de allerkleinsten.

 • Prijsvraag rondom De Nationale Voorleesdagen

  Voorlezen kan overal, zeker tijdens De Nationale Voorleesdagen die tot 3 februari 2024 duren. BoekStart organiseert ook een feestelijke prijsvraag rondom Help! Een verrassing! van Miriam Bos en de Nationale Voorleesdagen. Onze prijsvraag de hele maand februari 2024. Doe je mee?
  Klik op het boekenwurmpje hierboven.

Over De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen beleef je samen!
De doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. In 2023 vierden we de twintigste editie van de campagne.