Landelijke BoekStartdag 2024: het was feest in de Bibliotheek!

Gepubliceerd op: 4 juni 2024 09:00

Zaterdag 1 juni was het BoekStartdag in de Bibliotheek! Een extra feestelijke dag omdat BoekStart 15 jaar bestaat! De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders kregen die dag een extra hartelijk welkom.

Er waren in veel bibliotheken leuke activiteiten om te ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Er werden veel baby’s lid gemaakt, die allemaal het BoekStartkoffertje cadeau kregen. Tot hun achttiende jaar kunnen zij gratis lid blijven van de Bibliotheek.

Altijd welkom in de Bibliotheek
In de Bibliotheek zijn er het hele jaar door (voorlees)bijeenkomsten en andere leuke activiteiten om met je kindje naartoe te gaan. Bij de ouderbijeenkomsten wordt er meer verteld over voorlezen aan jonge kinderen en krijg je voorlees- en boekentips. Vaak kun je samen met je kind meedoen aan allerlei activiteiten. En je ontmoet er andere ouders. Kijk op de website van jouw Bibliotheek voor het programma.

Kijk het webinar ‘Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen!’ terug
In aanloop naar de BoekStartdag organiseerde Stichting Lezen op 30 mei het webinar Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen!. Boordevol boekentips voor (groot)ouders van jonge kinderen en voor pedagogisch medewerkers. Jolien Hesselberth liet de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen zien, vertelde over de voorleesontwikkeling en gaf allerlei ideeën voor leuke, speelse activiteiten bij het voorlezen aan jonge kinderen.

Kijk het webinar hier terug