Schaatser Jorrit Bergsma ontvangt de nieuwste Boer Boris

Gepubliceerd op: 13 november 2023 21:56

Schaatsen, Jorrit Bergsma, een sneeuwpop en Boer Boris maken deze winter extra gezellig. Ga dit fijne prentenboek voorlezen bij de kachel (of op de schaatsbaan, natuurlijk!). Al sinds 2012 werken Ted van Lieshout en Philip Hopman onvermoeibaar aan hun reeks boeken over Boer Boris, Sam, Berend en de boerderij. De twee vormen een waar topduo: Ted ontving in 2009 de Theo Thijssenprijs en in 2022 won Philip Hopman de Max Velthuijsprijs, elk voor hun ontzagwekkende oeuvre.

Ted van Lieshout en Philip Hopman wisten dat Thialf Heerenveen de plek zou zijn!

Toen de makers van Boer Boris, Ted van Lieshout en Philip Hopman, het boek Boer Boris en de sneeuwpop wilden maken, wisten ze al dat een deel van het verhaal zich zou afspelen in Thialf Heerenveen. Dus besloten ze daar een kijkje te nemen! Ted van Lieshout deelde: 'We waren diep onder de indruk van de ijsbaan en vonden het een geweldige belevenis om daar te zijn. Tijdens ons bezoek ontstond ook de wens om, zodra het boek klaar was, het daar te presenteren door het aan te bieden aan een van de schaatsers.' En zo geschiedde: op de foto zie je de trotse eigenaar van het allereerste exemplaar van Boer Boris en de sneeuwpop (uitgeverij Gottmer)!


Waar gaat het prentenboek 'Boer Boris en de Sneeuwpop' over?

In Boer Boris en de Sneeuwpop beleven onze grote held Boer Boris en zijn vrienden op de boerderij een onvergetelijk avontuur midden in de winter. De hele boerderij straalt als de velden net voor kerst bedekt zijn met een betoverende witte laag. De sneeuw dwarrelt in het rond! Boer Boris, Sam en Berend besluiten natuurlijk meteen om een vrolijke sneeuwpop te bouwen. Ze geven hem een neus en noemen hem Bob. Maar helaas, zoals altijd smelt de sneeuw uiteindelijk weg, wat de arme sneeuwpop Bob in grote problemen brengt. Vastberaden zetten de drie vrienden alles op alles om Bob te redden. Echter, plotseling worden hun dappere plannen verstoord door een vliegende arrenslee...

Schaatser Jorrit Bergsma neemt het prentenboek in ontvangst