Voorleeschallenge

Gepubliceerd op: 18 februari 2024 09:00

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig: de band met je kind wordt er sterker van, zijn woordenschat en tekstbegrip worden beter, zijn empathisch vermogen groeit en het ontwikkelt een beter taalgevoel.

Het vinden van tijd en inspiratie schiet er helaas echter nog weleens bij in. Daarom organiseert Hebban in samenwerking met De Nationale Voorleesdagen de Voorleeschallenge, zodat je het hele jaar door gemotiveerd blijft. De Voorleeschallenge focust op kinderen van 0 tot en met 6 jaar en helpt jou om leuker en meer voor te lezen aan je kind. Stel samen een doel in en klik op de knop 'Start je challenge', waarna jullie je Wil ik lezen-plank kunnen vullen met mooie (prenten)boeken om te gaan voorlezen.

Prentenboekentip
Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Elke woensdag tipt Hebban je een mooi voorleesboek, zowel nieuwe prentenboeken als klassiekers. De wekelijkse prentenboekentip is voorzien van een korte recensie, thema's en de aanbevolen leeftijd. Ook zijn er tips over wat je tijdens het voorlezen met het boek kunt doen. 

Kijk op #woensdagvoorleesdag!

Natuurlijk vind je ook veel mooie boeken bij de BoekStartboekentips.