Zoekresultaten
Resultaat 261 - 280 (van 389)
Gaël Orieux Vis
70 soorten vis en zeevruchten in 90 recepten
Non-fictie
Nederlands | 383 pagina's | Terra, Amsterdam | 2020
Gedrukt boek
Stéphane Reynaud Simpel!
156 eenpansrecepten voor iedereen die denkt dat koken moeilijk is
Non-fictie
Nederlands | 308 pagina's | Fontaine Uitgevers, Hilversum | 2017
Gedrukt boek
Petra Essink | Paul Doesburg Barstensvol leven
een pleidooi voor vitale voeding
Pleidooi voor vitaliteitswaarde van voeding en vertering en welk ‘leven’ er in voeding schuilt.
Non-fictie
Nederlands | 193 pagina's | Uitgeverij Christofoor, Zeist | 2016
Gedrukt boek
Onno Kleyn De grote Kleyn
culinair compendium
Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af. Kleyn...
Non-fictie
Nederlands | 1043 pagina's (ePub2, 5,2 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2016
E-book
Brenda Hoff Snelle klassiekers met een twist
van hutspot tot risotto en van cheesecake tot paella
Van hutspot tot risotto en van cheesecake tot paella. De bekende recepten bevatten verrassende twists, waardoor het gerecht net even anders is dan je gewend bent: gewokte hutspot met pikante gehaktballetjes, risotto uit de oven, cheesecake in een potje en paella met drumsticks. Ovenschotels, pasta's, (hartige) taarten, maaltijdsalades, snacks, soepen, toetjes; in 90 recepten komt alles aan bod. De verscheidenheid aan vegetarische, vlees- en visgerechten maken het boek toegankelijk voor iedereen....
Non-fictie
Nederlands | 339 pagina's (ePub3, 35 MB) | Carrera, Amsterdam | 2016
E-book
Marijne Thomas Koch! vegetarisch
de Duitse vegetarische keuken
Non-fictie
Nederlands | 138 pagina's | Forte Culinair, Baarn | 2016
Gedrukt boek
Deborah Gray 500 koolhydraatarme gerechten
heerlijke caloriearme recepten voor elk moment van de dag
Non-fictie
Nederlands | 288 pagina's | Veltman Uitgevers, Utrecht | 2016
Gedrukt boek
Anthony Bourdain | Laurie Woolever Beter wordt het niet
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Appetites is Bourdains eerste kookboek in ruim tien jaar en bevat een verzameling van zijn favoriete gerechten uit meer dan veertig jaar professioneel koken en wereldreizen. Na vele jaren waarin hij meer dan tweehonderd dagen op reis was, vermaakt hij zich sinds hij vader is nu vooral thuis. Het resultaat is een uniek kook- en entertainboek voor de thuiskok, met eigen recepten, gerechten die hij op zijn reizen heeft leren kennen en een effectief...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 176 MB | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Carla Bardi | Ting Morris Gemakkelijke curry's
currypasta's, vegetarische curry's, viscurry's, kip & eend, rund, varken & lam, bijgerechten
Non-fictie
Nederlands | 118 pagina's | Rebo Productions, Noordwijkerhout | 2020
Gedrukt boek
Mara Grimm Ontbijt
recepten en verhalen voor in de ochtend
Op Instagram is elke foto van een bakje havermout een instant hit, de ontbijtzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en McDonald's experimenteert met een all-day breakfast. Kortom: ontbijten is hot. En dat terwijl het ochtendmaal in de middeleeuwen nog gold als en teken van gulzigheid. In ONTBIJT duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer is het ontbijt als maaltijd ontstaan? Wat is er sindsdien veranderd? En waarom is het nu opeens...
Non-fictie
Nederlands | 316 pagina's (ePub3, 20 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2016
E-book
Philippine van der Goes Jam & zuur
100 recepten voor het zelf inmaken van groente en fruit
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. In Jam & Zuur wisselen ouderwetse klassiekers en gedurfde, moderne smaakcombinaties elkaar af om de voorraadkast te vullen met diverse groente en het lekkerste fruit van het seizoen. Naast een stap-voor-stapbereiding voor jam vind je nog veel meer zoete verleidingen zoals kruidige mandarijnsiroop, mangojam met kokos en rode-uienrelish met port. Ook inleggen met zuur biedt meer mogelijkheden dan zelf atjar maken: bramenazijn, bietenchutney,...
Non-fictie
Nederlands | 224 pagina's (ePub3, 32 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2016
E-book
Alain Caron | Roel James Mijn Franse keuken
Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nóg meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingen, maar met maximale smaken laat Alain in meer dan 75 recepten zien wat er allemaal mogelijk is. Van tamme konijnenboutjes met doperwtjes tot koude meloensoep, van gepocheerde kabeljauw met kokkels tot stroaardappeltjes en van duif met laurier...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 37 MB | Carrera, Amsterdam | 2016
E-book
Stefano Cavallari Pasta
61 authentieke pastagerechten uit de keuken van Spaghetteria Pasta-bar
Non-fictie
Nederlands | 159 pagina's | Spectrum, Houten | 2016
Gedrukt boek
Jet van Nieuwkerk Het boek van Jet
een happy & healthy leven, niet te streng en al helemaal niet saai
Van healthy tussendoortjes, workout-food en eten met een date tot koken voor een groep vriendinnen, feesthapjes en een katerontbijt. In Het boek van Jet geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen en een slank lijf wilt hebben, zonder dat het leven saai wordt en zonder veel te streng voor jezelf te zijn. Het is niet altijd even makkelijk om evenwicht te vinden. En al helemaal niet om in balans te...
Non-fictie
Nederlands | 288 pagina's (ePub3, 33 MB) | Carrera, Amsterdam | 2016
E-book
Jeroen Thijssen Smaak
waarom we proeven wat we proeven
Cultuurhistorisch getinte beschrijving van de menselijke smaakzin en de fysiologische en psychologische processen die daarmee zijn verbonden.
Non-fictie
Nederlands | 148 pagina's (ePub2, 1,6 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2016
E-book
Denise Kortlever All-day bowls
de allerlekkerste gerechten in een kom
De allerlekkerste gerechten in een kom Licht, makkelijk en ontspannen; de bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Het boek is geïnspireerd op de heerlijke recepten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Van smoothiebowls met granola als ontbijt, rijk gevulde salades als lunch on the go tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Of heerlijk onvervalst comfort food voor...
Non-fictie
Nederlands | 176 pagina's (ePub2, 55 MB) | Spectrum, Houten | 2016
E-book
Julius Jaspers BBQBijbel
van asperges tot zwezerik
BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto's en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs. BOORDEVOL...
Non-fictie
Nederlands | 616 pagina's (ePub3, 42 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2016
E-book
Jennifer Voedzaam & snel
de 100 populairste recepten
Gemakkelijk en snel te bereiden maaltijden met beperkte koolhydraten, verse producten en veel groenten.
Non-fictie
Nederlands | 313 pagina's (ePub3, 35 MB) | Kosmos Uitgevers, Amsterdam | 2016
E-book
Mounir Toub Mijn Arabische keuken
Mounirs liefde voor de Arabische keuken is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Hoewel hij van diverse meesterchefs veel heeft geleerd, blijft zijn moeder zijn allergrootste kookidool: 'Ik zag door haar al vroeg in dat je met eenvoudige, goed bereide gerechten mensen gelukkig maakt.' Aan de hand van klassiek en modern Arabische recepten laat Mounir in Mijn Arabische keuken met aanstekelijk enthousiasme zien hoe lekker, gezond en veelzijdig deze keuken is. Van ingelegde sinaasappels tot saffraanmayonaise,...
Non-fictie
Nederlands | 368 pagina's (ePub3, 34 MB) | Carrera, Amsterdam | 2016
E-book
Susan Herrmann Loomis Aan Rue Tatin & Tarte Tatin
wonen en koken in een Frans stadje
De Amerikaanse Susan Herrmann Loomis stort zich samen met haar man in het avontuur: een vervallen klooster in een dorp in Normandië wordt omgetoverd in een kookschool. Susan geniet volop van de levendige dorpsmarkten en het Franse culinaire leven. Met de lokale groenten, fruit en kazen bereidt ze vervolgens de mooiste gerechten. In Aan Rue Tatin en het vervolg Tarte Tatin beschrijft ze haar belevenissen. Eerlijke producten, traditionele gerechten, ambachtelijk bereid: Aan Rue Tatin bevat streekrecepten...
Non-fictie
Nederlands | 568 pagina's (ePub2, 1,5 MB) | Orlando, Amsterdam | 2016
E-book