Zoekresultaten
Resultaat 321 - 340 (van 519)
Anja Helmink Het geheim van de bakker
bakkersverhalen en -recepten uit heel Nederland
Achttien bakkers geven hun geheimen prijs en vertellen samen het verhaal van de rijke bakkershistorie in Nederland.
Non-fictie
Nederlands | 167 pagina's | de Banier uitgeverij, Apeldoorn | 2017
Gedrukt boek
Sylvia Witteman Armeluiseten
goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers
Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: het kan écht, lekker eten voor weinig geld. Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs. Toen haar dochter het huis uit ging begon ze haar moeder met appjes te bestoken om recepten van haar vertrouwde en geliefde schotels, bij voorkeur rond etenstijd. Dan is een boekje toch handiger. Een boekje met alles wat clochards, studenten en andere onrendabelen nog niet wisten: er is...
Non-fictie
Nederlands | 82 pagina's (ePub2, 0,3 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017
E-book
Rick Kempen Bier
Informatief boekje over de geschiedenis van bier, zijn vele soorten en allerlei wetenswaardigheden.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 3,2 MB | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2017
E-book
Gertjan Kiers Vleesbijbel
alles over rund & kalf, varken en lam
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten prijs, variërend in tijd en moeilijkheidsgraad....
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 36 MB | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Joël Broekaert De alleseter
Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? En waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd? Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat Joël Broekaert op zoek naar de oorsprong van ons voedsel. Als ‘alleseter’ deinst hij nergens voor terug: hij vertelt met even veel smaak over balsamico of steak als over cichorei en stierenlul. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe, ofwel het...
Non-fictie
Nederlands | 266 pagina's (ePub2, 1,3 MB) | Podium, Amsterdam | 2017
E-book
Heleen Timmermans Soepbijbel
van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. In Soepbijbel vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag. Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep. Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer...
Non-fictie
Nederlands | 524 pagina's (ePub3, 34 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2017
E-book
Orathay Souksisavanh Lekker light
Non-fictie
Nederlands | 69 pagina's | Librero, Kerkdriel | 2018
Gedrukt boek
Hilde Deweer Koken in het weekend, eten de hele week
Non-fictie
Nederlands | 158 pagina's | M Books, Antwerpen | 2017
Gedrukt boek
Julius Jaspers Het ultieme hamburgerboek
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Het ultieme hamburgerboek van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de ultieme hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en ingrediënten. Door de recepten voor de bun, de patty, de topping en de saus te combineren, creëer je je eigen ultieme hamburger. Je kunt er zelfs meer dan 1.500.000 ver- schillende...
Non-fictie
Nederlands | 342 pagina's (ePub3, 12 MB) | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Dennis 'noskos' van Koutrik Het vuur de baas
alle geheimen van het BBQ Genootschap in één overzichtelijk handboek
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Het vuur de baas verzamelt de meest gestelde vragen op barbecuegebied in één boek. Welke barbecue moet ik aanschaffen? Wat is de juiste brandstof? Hoe steek ik mijn barbecue veilig aan? Hoe maak ik zelf goede rubs en sauzen? Wat heb ik nodig om mee te doen aan een BBQ-wedstrijd? Barbecue-autoriteit Dennis van Koutrik, oprichter van Het BBQ Genootschap, geeft antwoord op al deze vragen en laat je zien dat ook jij het vuur de baas kunt zijn....
Non-fictie
Nederlands | 332 pagina's (ePub3, 13 MB) | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Gezonde Dutchies Gezonde Dutchies
een kookboek vol met simpele en gezonde recepten
Gezonde en gemakkelijke recepten volgens de schijf-van-vijf waarbij kinderen kunnen meehelpen.
Non-fictie
Nederlands | 132 pagina's | Gezonde Dutchies, [Assendelft] | 2017
Gedrukt boek
Anja Holtkamp The amazing kitchen
hét kookboek voor de airfryer
Non-fictie
Nederlands | 116 pagina's | Uitgeverij Boekscout.nl, Soest | 2017
Gedrukt boek
Martina Kittler | Barbara Klein Koken met lupine
Non-fictie
Nederlands | 95 pagina's | Deltas, Aarstelaar, [Oosterhout] | 2018
Gedrukt boek
Rutger van den Broek Het hartige bakboek
Rutger bakt van kaasvlinders tot tartelettes
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. 'Het meest geweldige van de boeken van Rutger is dat je zeker weet dat elk recept gewoon klopt en maakbaar is!' - Janny van der Heijden, culinair publicist en jurylid van 'Heel Holland Bakt' Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond Rutger van den Broek het de hoogste tijd om eens op de hartige toer te gaan. Het hartige bakboek bevat 60 hartige bakrecepten met ruim 70 variaties, verdeeld over 8 hoofdstukken: 'Basisrecepten',...
Non-fictie
Nederlands | 226 pagina's (ePub3, 47 MB) | Carrera, Amsterdam | 2018
E-book
Loïc Van Impe Loïc
the rookie cook; snel, makkelijk en niet duur
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's | Lannoo, Tielt | 2017
Gedrukt boek
Gido Van Imschoot Wegwijs in wijn
hoe combineer je wijn met eten, proef je wijn, maak je wijnnotities, bewaar je wijn, koop je wijn
Non-fictie
Nederlands | 158 pagina's | M Books, Antwerpen | 2017
Gedrukt boek
Julius Jaspers Oriental streetfood
heerlijke oosterse gerechten om thuis te maken
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Oriental Streetfood staat vol Aziatische gerechten om zelf te maken. Het boek is samengesteld uit een grote selectie lichte, gezonde en lekkere Aziatische hapjes, veelal bedoeld om te delen met je tafelgenoten. Want zo doen ze dat in Azië. Met gerechtjes als Bun Cha meatballs, Nahm Jim oysters en dan dan mei Sichuan noodles waan je je even in dit werelddeel met zijn spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami. De culinaire ontdekkingen...
Non-fictie
Nederlands | 293 pagina's (ePub3, 47 MB) | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Mirjam Leslie-Pringle World of veggies
100 klassieke vegetarische recepten
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies staan honderd van deze klassieke vegetarische recepten, die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor vegetariers én vleeseters. Bron: Flaptekst,...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 51 MB | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Mari Maris Mari plukt de dag
in 4 seizoenen, 607 recepten en 1001 tips en trucs
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Alles wat we eten heeft een verhaal, daarom is dit meer dan een kookboek. Het beantwoordt heus niet al uw vragen, maar in elk geval wel die ene vraag die ons allemaal bezighoudt: wat eten we vandaag? Die beantwoord ik met elke dag een maaltje zoals ik dat eet. Geplukt uit de tuin, die van de buren of het bos. Zo eet ik vanzelf met de seizoenen mee. Niet omdat het hip is, maar omdat verse spullen zonder reisverleden simpelweg het lekkerst zijn....
Non-fictie
Nederlands | 850 pagina's (ePub3, 12 MB) | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Simon Giaccotto Pizzabijbel
van caprese tot margherita en van napoletana tot quattro formaggi
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt - het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten. In de Pizzabijbel vind je niet alleen klassieke pizza's als pizza Margherita en quattro formaggi, maar ook pizza's met zoete toppings en verschillende...
Non-fictie
Nederlands | 660 pagina's (ePub3, 38 MB) | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book