Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 21 - 40 (van 54)

Filteren

  • Kathy Mathys Smaak

    een bitterzoete verkenning

    Smaak, wat is dat? Proeven is een lichamelijke daad, het zinderende spel der zintuigen. Maar er is meer: wanneer we eten doen onze geest, onze herinneringen, verlangens en verwachtingen mee. In dit boek gaat journaliste Kathy Mathys op zoek naar de betekenis van smaak. Wat is de smaak van de kindertijd, van de liefde? Kun je heimwee hebben naar smaken die je nooit hebt geproefd? Welke rol spelen tastzin, geur en zicht bij het eten? De antwoorden vindt Mathys in de kunst, de literatuur, de wetenschap,...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,5 MB | De Bezige Bij, Antwerpen | 2015

    E-book

  • Jeroen Thijssen Johannes van Dam

    de biografie

    Levensbeschrijving van de Nederlandse culinaire journalist (1946-2013), gevreesd om zijn scherpe oordeel en nog scherpere pen.

    Non-fictie

    Nederlands | 320 pagina's (ePub2, 34 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2018

    E-book

  • Olivia Potts Een halfbakken idee

    over liefde, rouw en taart

    Als de moeder van een advocate overlijdt, besluit ze in een waas van verdriet een opleiding tot patissier te gaan volgen.

    Non-fictie

    Nederlands | 268 pagina's (ePub2, 0,4 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019

    E-book

  • Bart Van Loo Mijn Frankrijk

    literatuur, cuisine, erotiek en chanson

    Van Brel tot Balzac, van Château Pétrus tot Chateaubriand en van De Sade tot Brigitte Bardot – in Mijn Frankrijk is voor het eerst alles bijeengebracht wat Bart Van Loo over Frankrijk schreef in Chanson en de Frankrijktrilogie. In duizend-en-enige bladzijden gidst hij ons genereus en aanstekelijk door zijn Frankrijk, langs geschiedenis en muziek, reizen en lezen, eten en drinken, seks en erotiek. Vlot, erudiet en bevlogen. Helemaal à la Van Loo dus. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie

    Non-fictie

    Nederlands | 1200 pagina's (ePub2, 42 MB) | De Bezige Bij, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Julian Barnes Wijsneus in de keuken

    Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.

    Non-fictie

    Nederlands | 93 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2013

    E-book

  • Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden

    avonturen van een wijn- en eetschrijver

    In De vrouw die water liet aanbranden maakt wijn- en eetschrijver Harold Hamersma de lezer deelgenoot van zijn belevenissen in de wereld van de gastronomie. Al meer dan dertig jaar schrijft Harold Hamersma in kranten en tijdschriften over zijn culinaire avonturen en is hij een graag geziene gast in radio- en tv-programma’s. Daarvoor bezocht en bezoekt hij alle continenten. Wie verre reizen maakt, kent veel verhalen, en niemand vertrouwt ze smakelijker aan het papier toe dan Harold Hamersma. Zo...

    Non-fictie

    Nederlands | 234 pagina's (ePub2, 4,3 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Samuel Levie | Maarten Kuiper De worst story

    de reis van drie vrienden

    De Worst Story is het verhaal van een vriendschap tussen drie jongens (Samuel, Geert en Jiri), zoals die is ontstaan in de loopgraven van het Amsterdamse horecaleven en in legendarische restaurants als Le Hollandais en Vis aan de Schelde. Werken, feesten, lekker koken en de nodige chaos, dat is het recept. Nadat ze veel ervaring hebben opgedaan in verschillende toprestaurants besluiten ze zich toe te spitsen op het maken van worst. Geïnspireerd door hun helden Carlo Petrini (Slow Food), Dario Cecchini...

    Non-fictie

    Nederlands | 284 pagina's (ePub3, 305 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2015

    E-book

  • Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!

    afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten

    Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub3, 42 MB | Carrera, Amsterdam | 2017

    E-book

  • Tom Kellerhuis Het roer om

    journalist laat zich omscholen tot chef-kok

    In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie achter het nietje in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds zeer roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,3 MB | Carrera, Amsterdam | 2011

    E-book

  • Olivia Potts Een halfbakken idee

    over liefde, rouw en taart

    Als de moeder van een advocate overlijdt, besluit ze in een waas van verdriet een opleiding tot patissier te gaan volgen.

    Non-fictie

    Nederlands | 302 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019

    Gedrukt boek

  • Onno Kleyn Vakantiekookboek Frankrijk

    Non-fictie

    Nederlands | 202 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Samuel Levie | Maarten Kuiper De worst story

    de reis van drie vrienden

    Non-fictie

    Nederlands | 293 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, [Amsterdam] | 2015

    Gedrukt boek

  • Luisa Weiss Mijn keuken in Berlijn

    Levensverhaal van de schrijfster van de blog 'The wednesday chef', die in Berlijn haar liefde en levensvervulling vindt. Met recepten.

    Non-fictie

    Nederlands | 333 pagina's | Van Holkema & Warendorf, Houten | 2012

    Gedrukt boek

  • Onno Kleyn Vakantiekookboek Spanje

    Non-fictie

    Nederlands | 173 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Stefaan Daeninck | Debbie Brackez Vijftig tinten amore

    een zinderend Italiaans kook- en verhalenboek

    Recepten voor Italiaanse gerechten, afgewisseld met een romantisch roadtrip-verhaal. Met kleurenfoto’s.

    Non-fictie

    Nederlands | 159 pagina's | Lannoo, Tielt | 2023

    Gedrukt boek

  • Onno Kleyn Vakantiekookboek Italië

    Non-fictie

    Nederlands | 205 pagina's | Nijg & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Bill Buford Hitte

    de avonturen van een amateur-kok als keukenslaaf, chef de partie, pastamaker en leerjongen van een Dante citerende slager in Toscane

    Non-fictie

    Nederlands | 351 pagina's | Meulenhoff, Amsterdam | 2006

    Gedrukt boek

  • Marjet Maks De laatste herder en andere columns eerder verschenen tussen 2009 en 2014 in Vruchtbare Aarde

    aangevuld met enkele impressies van het leven in een Spaans bergdorp

    Ervaringen van een Nederlands stel dat een bed and breakfast begint in een Spaans bergdorp, aangevuld met een aantal streekrecepten.

    Non-fictie

    Nederlands | 95 pagina's | Schrijf.Maks - Pumbo, [Amersfoort] | 2014

    Gedrukt boek

  • Anthony Bourdain Vlijmscherp

    Non-fictie

    Nederlands | 301 pagina's | Boekerij, Amsterdam | 2011

    Gedrukt boek

  • Tom Kellerhuis Het roer om

    journalist laat zich omscholen tot chef-kok

    Non-fictie

    Nederlands | 230 pagina's | Carrera, Amsterdam | 2010

    Gedrukt boek

Paginanavigatie

Vorige
  1. 1
  2. 2 (actief)
  3. 3
Volgende

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Volwassenen
  • Verwijder conserveren
  • Verwijder Literatuur & Romans

Type

  1. Gedrukt boek41
  2. E-book13

Voor

  1. Jeugd1

Onderwerp: Volwassenen

  1. Literatuur & Romans54
    1. Waargebeurde verhalen33
    2. Biografieën7
    3. Oorspronkelijk Nederlandstalig4
    4. Poëzie3
    5. Humor1
    6. Verhalenbundels & Columns1
  2. Biografie & Waargebeurd38
  3. Koken & Eten15
  4. Kunst & Cultuur3
  5. Technologie & Wetenschap2
  6. Geschiedenis & Politiek1

Auteur

  1. Joël Broekaert3
  2. Onno H. Kleyn3
  3. Samuel Levie3
  4. Bart Van Loo2
  5. Bill Buford2
  6. Colette Rossant2
  7. Harold Hamersma2
  8. Jeroen Thijssen2
  9. Julian Barnes2
  10. Kathy Mathys2
  11. Maarten Kuiper2
  12. Olivia Potts2
  13. Paul de Leeuw2
  14. Sylvia Witteman2
  15. Tom Kellerhuis2
  16. Andrew Caldwell1
  17. Anthony Bourdain1
  18. Debbie Brackez1
  19. Dorien Knockaert1
  20. Elsbeth Tijssen1
  21. FL Fowler1
  22. Gordon Ramsay1
  23. Henriëtte Tomassen1
  24. Hoesein W. Djajadiningrat1

Jaar

  1. 20231
  2. 20223
  3. 20212
  4. 20202
  5. 20192
  6. 20184
  7. 20176
  8. 20155
  9. 20142
  10. 20133
  11. 20122
  12. 20114
  13. 20101
  14. 20091
  15. 20081
  16. 20071
  17. 20065
  18. 20052
  19. 20034
  20. 20021
  21. 20011
  22. 19991

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken