Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 21 - 40 (van 70)

Filteren

  • Samuel Levie Worstelingen

    over vlees, idealen en de toekomst van ons eten

    Persoonlijke beschouwing van een worstmaker over vleesconsumptie, idealen en de toekomst van eten. Met tips voor een gezonder voedselsysteem.

    Non-fictie

    Nederlands | 160 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2023

    Gedrukt boek

  • Marjoleine de Vos Een dolgelukkig Montessorivarken

    Verhalen over eten, koken, tafelmanieren en sprankelende maaltijden. Met illustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 368 pagina's | Uitgeverij Van Oorschot, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Michael Pollan Een pleidooi voor echt eten

    manifest van een eter

    Analyse van het westerse voedingspatroon waarin steeds meer industrieel bewerkte voedingsmiddelen worden gebruikt die allemaal 'gezond' zouden zijn zonder echt effect op de volksgezondheid.

    Non-fictie

    Nederlands | 194 pagina's | Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam | 2016

    Gedrukt boek

  • Tessel de Heij | Do de Heij | Eva de Jong Gebrouwen door Vrouwen

    van brouwhobby tot succesvol biermerk

    Advies voor hobbybrouwers die professioneel willen worden, door twee brouwende vrouwen.

    Non-fictie

    Nederlands | 203 pagina's | Boekerij, [Amsterdam] | 2020

    Gedrukt boek

  • Rob Geus De echte Geus

    Non-fictie

    Nederlands | 204 pagina's | Rob Geus, [Papendrecht] | 2021

    Gedrukt boek

  • René Dings Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

    gebakwoordenboek

    Culinaire geschiedenis van bekende en onbekende gebaksoorten.

    Non-fictie

    Nederlands | 191 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019

    Gedrukt boek

  • Gina Rae La Cerva Eten uit de natuur

    op zoek naar voedsel uit de wildernis

    Een wereldwijde zoektocht naar 'wild eten' en een analyse van onze omgang met de natuur, nu en in het verleden.

    Non-fictie

    Nederlands | 318 pagina's | Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Michael Pollan Een pleidooi voor echt koken

    thuiskomen in de keuken

    Pleidooi voor het zelf koken van voedsel om niet afhankelijk te worden van de voedingsindustrie.

    Non-fictie

    Nederlands | 415 pagina's | Arbeiderspers, Utrecht [etc.] | 2013

    Gedrukt boek

  • Novak Djokovic Eten om te winnen

    in 14 dagen glutenvrij en fit als een topsporter; mijn persoonlijke verhaal

    Non-fictie

    Nederlands | 175 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2014

    Gedrukt boek

  • Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!

    afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten

    Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 288 pagina's | Carrera Culinair, [Amsterdam] | 2012

    Gedrukt boek

  • Samuel Levie We eten thuis

    100 recepten uit de keuken van Levie

    Non-fictie

    Nederlands | 309 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Teun van de Keuken Dit is geen dieetboek

    je hoeft niet op dieet, dat heeft Teun al gedaan: de populairste diëten ontrafeld

    Wat is de zin en onzin van diëten? En welke lessen kun je eruit trekken voor een gezonde levensstijl? We worden met z’n allen steeds zwaarder. We eten zo veel dat er nauwelijks tegenop te trainen valt. Om gezond en slank te zijn, draait alles om gezonde voeding en voldoende bewegen en voor zowel eten als sport is het devies: volhouden. Geen ‘dieet volgen’, met het vermaledijde jojo-effect tot gevolg, maar jezelf écht een nieuw leefpatroon aanmeten. Maar hoe dan? Wie is zijn leven lang gedisciplineerd?...

    Non-fictie

    Nederlands | 176 pagina's (ePub2, 19 MB) | Meulenhoff, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Edwin Trommelen Rusland in 101 wodka-etiketten

    een bonte biografie van een land & zijn bewoners

    Collectie wodka-etiketten die een verhaal over Rusland en de Sovjet-Unie vertellen. Over het wel en wee van de Rus in zijn immense land.

    Non-fictie

    Nederlands | 223 pagina's | Lias Uitgeverij, [Hilversum] | 2020

    Gedrukt boek

  • Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden

    avonturen van een wijn- en eetschrijver

    In De vrouw die water liet aanbranden maakt wijn- en eetschrijver Harold Hamersma de lezer deelgenoot van zijn belevenissen in de wereld van de gastronomie. Al meer dan dertig jaar schrijft Harold Hamersma in kranten en tijdschriften over zijn culinaire avonturen en is hij een graag geziene gast in radio- en tv-programma’s. Daarvoor bezocht en bezoekt hij alle continenten. Wie verre reizen maakt, kent veel verhalen, en niemand vertrouwt ze smakelijker aan het papier toe dan Harold Hamersma. Zo...

    Non-fictie

    Nederlands | 234 pagina's (ePub2, 4,3 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!

    afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten

    Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub3, 42 MB | Carrera, Amsterdam | 2017

    E-book

  • Marjoleine de Vos Een dolgelukkig Montessorivarken

    Verhalen over eten, koken, tafelmanieren en sprankelende maaltijden. Met illustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 368 pagina's (ePub2, 2 MB) | Uitgeverij Van Oorschot, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Samuel Levie Worstelingen

    over vlees, idealen en de toekomst van ons eten

    Persoonlijke beschouwing van een worstmaker over vleesconsumptie, idealen en de toekomst van eten. Met tips voor een gezonder voedselsysteem.

    Non-fictie

    Nederlands | 90 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2023

    E-book

  • Julian Barnes Wijsneus in de keuken

    Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.

    Non-fictie

    Nederlands | 143 pagina's | Atlas Contact, Amsterdam [etc.] | 2013

    Gedrukt boek

  • Gina Rae La Cerva Eten uit de natuur

    op zoek naar voedsel uit de wildernis

    ‘Superinteressante kennis voor elke geïnteresseerde wildplukker (zo eentje als ik!) verstopt in een fijn, heerlijk boek.’ – Yvette van Boven ‘Een verfrissend en fascinerend nieuw boek over het verzamelen van voedsel.’ – Michael Pollan Twee eeuwen geleden bestond ons dieet grotendeels uit verzameld, gejaagd of gevangen voedsel uit het wild. Tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur en worden die gerechten enkel opgediend in toprestaurants. Gina Rae La Cerva...

    Non-fictie

    Nederlands | 286 pagina's (ePub2, 1,2 MB) | Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Tom Kellerhuis Het roer om

    journalist laat zich omscholen tot chef-kok

    In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie achter het nietje in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds zeer roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,3 MB | Carrera, Amsterdam | 2011

    E-book

Paginanavigatie

Vorige
  1. 1
  2. 2 (actief)
  3. 3
  4. 4
Volgende

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Non-fictie
  • Verwijder Kookkunst
  • Verwijder Literatuur & Romans

Type

  1. Gedrukt boek49
  2. E-book21

Inhoud

  1. Fictie1

Onderwerp: Volwassenen

  1. Literatuur & Romans70
    1. Waargebeurde verhalen49
    2. Biografieën11
    3. Verhalenbundels & Columns5
    4. Oorspronkelijk Nederlandstalig3
  2. Biografie & Waargebeurd56
  3. Koken & Eten36
  4. Gezin & Gezondheid8
  5. Geschiedenis & Politiek7
  6. Mens & Maatschappij5
  7. Kunst & Cultuur3
  8. Sport3

Auteur

  1. Michael Pollan4
  2. Teun van de Keuken4
  3. Samuel Levie3
  4. Do de Heij2
  5. Erik Dijkstra2
  6. Eva de Jong2
  7. Gina Rae La Cerva2
  8. Harold Hamersma2
  9. Jeroen Thijssen2
  10. Joël Broekaert2
  11. Julian Barnes2
  12. Klaartje Scheepers2
  13. Marjoleine de Vos2
  14. Paul de Leeuw2
  15. Sylvia Witteman2
  16. Tessel de Heij2
  17. Tom Kellerhuis2
  18. Andrew Caldwell1
  19. Capels Schrijverscollectief1
  20. Cynthia Schultz1
  21. Debbie Brackez1
  22. Edwin Trommelen1
  23. Elsbeth Tijssen1
  24. FL Fowler1

Taal

  1. Engels1

Jaar

  1. 20243
  2. 20233
  3. 20229
  4. 202110
  5. 20207
  6. 20192
  7. 20188
  8. 20176
  9. 20162
  10. 20152
  11. 20141
  12. 20135
  13. 20122
  14. 20113
  15. 20091
  16. 20082
  17. 20061
  18. 20051
  19. 20032

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart-WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken