Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 21 - 40 (van 75)

Filteren

  • Paul Van Craenenbroeck De magie achter de Michelinster

    onthullingen van een hoofdinspecteur

    Non-fictie

    Nederlands | 224 pagina's | Rainbow, Amsterdam | 2011

    Gedrukt boek

  • Julian Barnes Wijsneus in de keuken

    Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.

    Non-fictie

    Nederlands | 143 pagina's | Atlas Contact, Amsterdam [etc.] | 2013

    Gedrukt boek

  • Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!

    afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten

    Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 288 pagina's | Carrera Culinair, [Amsterdam] | 2012

    Gedrukt boek

  • Philip Mechanicus Het lot van de oester

    Recepten en eetsuggesties, verpakt in een anekdote, een herinnering of een reisbelevenis

    Non-fictie

    Nederlands | 202 pagina's (ePub2, 0,8 MB) | Querido, Amsterdam | 2013

    E-book

  • Sylvia Witteman Armeluiseten

    goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers

    Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: het kan écht, lekker eten voor weinig geld. Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs. Toen haar dochter het huis uit ging begon ze haar moeder met appjes te bestoken om recepten van haar vertrouwde en geliefde schotels, bij voorkeur rond etenstijd. Dan is een boekje toch handiger. Een boekje met alles wat clochards, studenten en andere onrendabelen nog niet wisten: er is...

    Non-fictie

    Nederlands | 82 pagina's (ePub2, 0,3 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    E-book

  • Joël Broekaert De alleseter

    Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? En waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd? Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat Joël Broekaert op zoek naar de oorsprong van ons voedsel. Als ‘alleseter’ deinst hij nergens voor terug: hij vertelt met even veel smaak over balsamico of steak als over cichorei en stierenlul. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe, ofwel het...

    Non-fictie

    Nederlands | 266 pagina's (ePub2, 1,3 MB) | Podium, Amsterdam | 2017

    E-book

  • Kathy Mathys Smaak

    een bitterzoete verkenning

    Smaak, wat is dat? Proeven is een lichamelijke daad, het zinderende spel der zintuigen. Maar er is meer: wanneer we eten doen onze geest, onze herinneringen, verlangens en verwachtingen mee. In dit boek gaat journaliste Kathy Mathys op zoek naar de betekenis van smaak. Wat is de smaak van de kindertijd, van de liefde? Kun je heimwee hebben naar smaken die je nooit hebt geproefd? Welke rol spelen tastzin, geur en zicht bij het eten? De antwoorden vindt Mathys in de kunst, de literatuur, de wetenschap,...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,5 MB | De Bezige Bij, Antwerpen | 2015

    E-book

  • Lidewij van Wilgen Het domein

    Een jonge vrouw vertrekt met haar man en drie dochters naar Frankrijk om er een wijndomein te kopen.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,2 MB | De Bezige Bij, Amsterdam | 2011

    E-book

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Jeroen Thijssen Johannes van Dam

    de biografie

    Levensbeschrijving van de Nederlandse culinaire journalist (1946-2013), gevreesd om zijn scherpe oordeel en nog scherpere pen.

    Non-fictie

    Nederlands | 320 pagina's (ePub2, 34 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2018

    E-book

  • Julian Barnes Wijsneus in de keuken

    Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.

    Non-fictie

    Nederlands | 93 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2013

    E-book

  • Olivia Potts Een halfbakken idee

    over liefde, rouw en taart

    Als de moeder van een advocate overlijdt, besluit ze in een waas van verdriet een opleiding tot patissier te gaan volgen.

    Non-fictie

    Nederlands | 268 pagina's (ePub2, 0,4 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019

    E-book

  • Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden

    avonturen van een wijn- en eetschrijver

    In De vrouw die water liet aanbranden maakt wijn- en eetschrijver Harold Hamersma de lezer deelgenoot van zijn belevenissen in de wereld van de gastronomie. Al meer dan dertig jaar schrijft Harold Hamersma in kranten en tijdschriften over zijn culinaire avonturen en is hij een graag geziene gast in radio- en tv-programma’s. Daarvoor bezocht en bezoekt hij alle continenten. Wie verre reizen maakt, kent veel verhalen, en niemand vertrouwt ze smakelijker aan het papier toe dan Harold Hamersma. Zo...

    Non-fictie

    Nederlands | 234 pagina's (ePub2, 4,3 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!

    afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten

    Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub3, 42 MB | Carrera, Amsterdam | 2017

    E-book

  • Remke de Lange Tussen de druiven

    vier seizoenen in een Australische wijngaard

    Een journaliste beschrijft een stage van een jaar bij een gerenommeerd Australisch wijnbedrijf.

    Non-fictie

    Nederlands | 197 pagina's (ePub2, 0,8 MB) | Ambo, Amsterdam | 2012

    E-book

  • Bart Van Loo Mijn Frankrijk

    literatuur, cuisine, erotiek en chanson

    Van Brel tot Balzac, van Château Pétrus tot Chateaubriand en van De Sade tot Brigitte Bardot – in Mijn Frankrijk is voor het eerst alles bijeengebracht wat Bart Van Loo over Frankrijk schreef in Chanson en de Frankrijktrilogie. In duizend-en-enige bladzijden gidst hij ons genereus en aanstekelijk door zijn Frankrijk, langs geschiedenis en muziek, reizen en lezen, eten en drinken, seks en erotiek. Vlot, erudiet en bevlogen. Helemaal à la Van Loo dus. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie

    Non-fictie

    Nederlands | 1200 pagina's (ePub2, 42 MB) | De Bezige Bij, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Samuel Levie | Maarten Kuiper De worst story

    de reis van drie vrienden

    Non-fictie

    Nederlands | 293 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, [Amsterdam] | 2015

    Gedrukt boek

  • Leendert Alberts Hop

    de eerste bierrevolutie in Nederland

    Verhandeling over de beginjaren van de Nederlandse bierindustrie, van de 14e tot de 16e eeuw.

    Non-fictie

    Nederlands | 390 pagina's | Prometheus, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Tom Kellerhuis Het roer om

    journalist laat zich omscholen tot chef-kok

    In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie achter het nietje in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds zeer roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,3 MB | Carrera, Amsterdam | 2011

    E-book

  • Olivia Potts Een halfbakken idee

    over liefde, rouw en taart

    Als de moeder van een advocate overlijdt, besluit ze in een waas van verdriet een opleiding tot patissier te gaan volgen.

    Non-fictie

    Nederlands | 302 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019

    Gedrukt boek

Paginanavigatie

Vorige
  1. 1
  2. 2 (actief)
  3. 3
  4. 4
Volgende

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Non-fictie
  • Verwijder Voedings- en genotmiddelen
  • Verwijder Literatuur & Romans

Type

  1. Gedrukt boek59
  2. E-book16

Voor

  1. Jeugd1

Onderwerp: Volwassenen

  1. Literatuur & Romans75
    1. Waargebeurde verhalen50
    2. Biografieën8
    3. Oorspronkelijk Nederlandstalig7
    4. Poëzie3
    5. Verhalenbundels & Columns2
    6. Humor1
  2. Biografie & Waargebeurd56
  3. Koken & Eten18
  4. Geschiedenis & Politiek4
  5. Kunst & Cultuur3
  6. Technologie & Wetenschap2
  7. Reizen & Vrije Tijd1

Auteur

  1. Ilja Gort4
  2. Joël Broekaert3
  3. Onno H. Kleyn3
  4. Samuel Levie3
  5. Bart Van Loo2
  6. Bill Buford2
  7. Colette Rossant2
  8. Harold Hamersma2
  9. Huib Stam2
  10. Jeroen Thijssen2
  11. Julian Barnes2
  12. Kathy Mathys2
  13. Lidewij van Wilgen2
  14. Maarten Kuiper2
  15. Olivia Potts2
  16. Paul de Leeuw2
  17. Remke de Lange2
  18. Sylvia Witteman2
  19. Tom Kellerhuis2
  20. Andrew Caldwell1
  21. Anthony Bourdain1
  22. Debbie Brackez1
  23. Dorien Knockaert1
  24. Elsbeth Tijssen1

Taal

  1. Engels1

Jaar

  1. 20241
  2. 20232
  3. 20225
  4. 20214
  5. 20202
  6. 20192
  7. 20184
  8. 20177
  9. 20157
  10. 20142
  11. 20134
  12. 20124
  13. 20116
  14. 20101
  15. 20091
  16. 20082
  17. 20071
  18. 20067
  19. 20053
  20. 20041
  21. 20035
  22. 20022
  23. 20011
  24. 19991

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken