Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 21 - 40 (van 41)

Filteren

  • Bianca Bartels Brood op de plank

    een familiekroniek van drie generaties warme bakkers

    Verhalen en anekdotes over drie generaties broodbakkers uit Purmerend, die in de jaren negentig hun bedrijf moesten beëindigen. Met zwart-witfoto’s.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 13 MB | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2023

    E-book

  • Margot Verhaagen Het Zeeuwse babbelaarboek

    Non-fictie

    Nederlands | 160 pagina's | Uitgeverij Het Paard van Troje, Goes | 2018

    Gedrukt boek

  • Jacques Meerman Mediterraneo

    een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen

    Mediterraneo van Jacques Meerman is een culinair meesterwerk waarvan elke geschiedenisliefhebben zal smullen. Voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan. In Mediterraneo maakt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om een reis te maken rond de Middellandse Zee in de twaalfde eeuw. In navolging van zijn alom bejubelde Kleine geschiedenis van de Nederlandse keukenschrijft Meerman met...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 7,1 MB | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2019

    E-book

  • Klaartje Scheepers Van aardappel tot avocado

    De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-fi lialen – super-markten waren er nog niet – huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een heel lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954, en aan de andere kant een bord van nu. Achter al die borden zitten talloze...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2 | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Leendert Alberts Hop

    de eerste bierrevolutie in Nederland

    Verhandeling over de beginjaren van de Nederlandse bierindustrie, van de 14e tot de 16e eeuw.

    Non-fictie

    Nederlands | 390 pagina's | Prometheus, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Jacques Meerman Kleine geschiedenis van de hutspot

    Jacques Meerman komt met een heerlijk boek over Nederlands bekendste gerecht: hutspot. Meerman schreef eerder het veelgeprezen Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken. Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht is nog steeds een rijke bron voor creativiteit in recepten. En menig patriottisch hart gaat er sneller van kloppen. Hutspot symboliseert dan ook het ontstaan van de Nederlandse natie. Het gerecht is onlosmakelijk verbonden met het Leids Ontzet...

    Non-fictie

    Nederlands | 102 pagina's (ePub2, 7,2 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2017

    E-book

  • Christianne Muusers | Marleen Willebrands | Alexandra van Dongen Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593

    proef de smaak van de 16de eeuw

    Non-fictie

    Nederlands | 320 pagina's | Sterck & De Vreese, [Gorredijk] | 2020

    Gedrukt boek

  • Annemieke Hendriks De tomaat en de bizarre wereld van vers voedsel

    Onderzoek naar de wereld van teelt van, en handel in vers voedsel in Europa, waarbij de tomaat speciaal uitgelicht wordt.

    Non-fictie

    Nederlands | 380 pagina's (ePub2, 3,3 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2016

    E-book

  • Victoria Clark | Melissa Scott Dineren met dictators

    26 tirannen en hun lievelingsgerecht

    Non-fictie

    Nederlands | 173 pagina's | Nieuw Amsterdam Uitgevers, [Amsterdam] | 2015

    Gedrukt boek

  • Jacques Meerman Mediterraneo

    een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen

    Non-fictie

    Nederlands | 326 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2019

    Gedrukt boek

  • Jacques Meerman Kleine geschiedenis van de hutspot

    Non-fictie

    Nederlands | 139 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Guus Luijters | Sara Luijters Ode aan het ei

    Non-fictie

    Nederlands | 139 pagina's | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2021

    Gedrukt boek

  • Annemieke Hendriks De tomaat en de bizarre wereld van vers voedsel

    Onderzoek naar de wereld van teelt van, en handel in vers voedsel in Europa, waarbij de tomaat speciaal uitgelicht wordt.

    Non-fictie

    Nederlands | 383 pagina's | Nieuw Amsterdam Uitgevers, Amsterdam | 2016

    Gedrukt boek

  • Wim Gieszen Koken met Wim

    plezier, passie, proeven

    Non-fictie

    Nederlands | 158 pagina's | Kontrast, Oosterbeek | 2013

    Gedrukt boek

  • Mort Rosenblum Rijk van olijven

    geschiedenis en overlevering van een edele vrucht

    Non-fictie

    Nederlands | 319 pagina's | Schuyt, Haarlem | 2002

    Gedrukt boek

  • Kyle Oosterling | Marjelle Vermeulen Zuivel op zuivel is voer voor de duivel

    recepten uit de Tweede Wereldoorlog; voedzame gerechten in tijden van schaarste

    Non-fictie

    Nederlands | 186 pagina's | Schrijverspunt Clusteruitgeverij, [Almelo] | 2013

    Gedrukt boek

  • Alexandre Dumas Groot keukenwoordenboek

    Non-fictie

    Nederlands | 503 pagina's | Voltaire, 's-Hertogenbosch | 2005

    Gedrukt boek

  • Gijs Wallis de Vries Engelenburg

    traditionele gastvrijheid met een koloniaal tintje

    De geschiedenis van het Gelderse kasteel en landgoed, verdeeld in vier tijdperken met bij ieder tijdperk een aantal recepten van de Zuid-Afrikaanse chef-kok Hertzog E. Olivier.

    Non-fictie

    Nederlands | 144 pagina's | Terra, Warnsveld | 2002

    Gedrukt boek

  • Irma Thoen | Huibertje Brouwer-Swets Leven op Het Huys ten Donck

    Beschrijving van het dagelijks leven in en rond buitenplaats Den Donck in de twintigste eeuw, gebaseerd op de herinneringen van de toenmalige huisbediende mevrouw Huibertje Brouwer-Swets. Bevat tevens een aantal recepten.

    Non-fictie

    Nederlands | 80 pagina's | Stad en Bedrijf, Rotterdam | 2013

    Gedrukt boek

  • Clary Mastenbroek Fairbrook

    een Nederlandse lusthof en kunsttempel in Ierland; de geschiedenis, de tuin, de kunst en de recepten

    Non-fictie

    Nederlands | 192 pagina's | Van Soeren, Amsterdam | 2005

    Gedrukt boek

Paginanavigatie

Vorige
  1. 1
  2. 2 (actief)
  3. 3
Volgende

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Kookkunst
  • Verwijder Geschiedenis & Politiek
  • Verwijder Nederlands

Type

  1. Gedrukt boek34
  2. E-book7

Onderwerp: Volwassenen

  1. Geschiedenis & Politiek41
    1. Regionale geschiedenis5
    2. Nederlandse geschiedenis3
    3. Tweede Wereldoorlog2
    4. Klassieke oudheid1
    5. Europese geschiedenis1
    6. Wereldgeschiedenis1
  2. Koken & Eten35
  3. Mens & Maatschappij8
  4. Literatuur & Romans7
  5. Biografie & Waargebeurd7
  6. Reizen & Vrije Tijd3
  7. Technologie & Wetenschap2
  8. Kunst & Cultuur1

Auteur

  1. Jacques Meerman5
  2. Jacques Hermus3
  3. Annemieke Hendriks2
  4. Bianca Bartels2
  5. Charlotte Kleyn2
  6. Klaartje Scheepers2
  7. Luca Cesari2
  8. Ronald Giphart2
  9. Alexandra G.A. van Dongen1
  10. Alexandre Dumas1
  11. Andreas Viestad1
  12. Andrew Caldwell1
  13. Christianne Muusers1
  14. Clary Mastenbroek1
  15. Edwin Trommelen1
  16. Een woord, een beeld1
  17. Fik Meijer1
  18. Gaitri Pagrach-Chandra1
  19. Garrelt Verhoeven1
  20. Gijs Wallis de Vries1
  21. Guus Luijters1
  22. Huibertje Brouwer-Swets1
  23. Ilja Gort1
  24. Irma Thoen1

Jaar

  1. 20243
  2. 20233
  3. 20224
  4. 20216
  5. 20204
  6. 20192
  7. 20183
  8. 20173
  9. 20162
  10. 20141
  11. 20133
  12. 20121
  13. 20101
  14. 20091
  15. 20051
  16. 20021
  17. 19961
  18. 18721

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart-WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken