Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 21 - 40 (van 65)

Filteren

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken...

    Nederlands | 4 uur 43 minuten (408 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2023

    Luisterboek (digitaal)

  • Sylvia Witteman Armeluiseten

    Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs. Toen haar dochter het huis uit ging begon ze haar moeder met appjes te bestoken om recepten van haar vertrouwde en geliefde schotels, bij voorkeur rond etenstijd. Dan is een boekje toch handiger. Een boekje met alles wat clochards, studenten en andere onrendabelen nog niet wisten: er is méér goedkoop lekkers tussen hemel en aarde dan spaghetti carbonara. Vier keer eten van één kip, de heerlijkste soep...

    Nederlands | 2 uur 52 minuten (165 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019

    Luisterboek (digitaal)

  • Bill Buford Oui, Chef!

    avonturen in Lyon: op zoek naar het geheim van de Franse keuken

    Non-fictie

    Nederlands | 459 pagina's | Meulenhoff, Amsterdam | 2020

    Gedrukt boek

  • Novak Djokovic Eten om te winnen

    in 14 dagen glutenvrij en fit als een topsporter; mijn persoonlijke verhaal

    Non-fictie

    Nederlands | 175 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2014

    Gedrukt boek

  • Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!

    afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten

    Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 288 pagina's | Carrera Culinair, [Amsterdam] | 2012

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Eet eens een wasbeer

    Over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten

    De leukste culinair schrijver van Nederland neemt ons mee in een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten. Denk aan nijlganzen, beverratten, halsband parkieten, eekhoorns, rivierkreeften en wasberen. Zij overspoelen onze vaak kwetsbare natuur of doen schade aan de landbouw of infrastructuur. We doden deze dieren en gooien ze gewoon weg. Tegelijkertijd brengen we op onhoudbare schaal en meestal in erbarmelijke omstandigheden dieren groot die moeten voorzien in onze vleesconsumptie. Jo�l Broekaert...

    Nederlands | ePub2, 11 MB | Atlas Contact, Amsterdam | 2024

    E-book

  • Edwin Trommelen Rusland in 101 wodka-etiketten

    een bonte biografie van een land & zijn bewoners

    Collectie wodka-etiketten die een verhaal over Rusland en de Sovjet-Unie vertellen. Over het wel en wee van de Rus in zijn immense land.

    Non-fictie

    Nederlands | 223 pagina's | Lias Uitgeverij, [Hilversum] | 2020

    Gedrukt boek

  • Paul Van Craenenbroeck De magie achter de Michelinster

    onthullingen van een hoofdinspecteur

    Non-fictie

    Nederlands | 224 pagina's | Rainbow, Amsterdam | 2011

    Gedrukt boek

  • Samuel Levie Worstelingen

    over vlees, idealen en de toekomst van ons eten

    Persoonlijke beschouwing van een worstmaker over vleesconsumptie, idealen en de toekomst van eten. Met tips voor een gezonder voedselsysteem.

    Non-fictie

    Nederlands | 90 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2023

    E-book

  • Marja West | Anna Bontekoe Het zal nooit meer kaviaar zijn

    Een Nederlandse bankmedewerker gaat als kok bij een maffiabaas in New York werken, waardoor ze het vertrouwen van de topcriminelen wint en zo hun geheimen achterhaalt. Met recepten.

    Fictie

    Nederlands | ePub2, 8,2 MB | De Crime Compagnie, [Laren] | 2023

    E-book

  • David A. Kessler Laat je niet volvreten

    hoe de voedselindustrie schade toebrengt aan onze gezondheid

    Non-fictie

    Nederlands | 366 pagina's | Contact, Amsterdam [etc.] | 2010

    Gedrukt boek

  • Marjoleine de Vos Een dolgelukkig Montessorivarken

    Verhalen over eten, koken, tafelmanieren en sprankelende maaltijden. Met illustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 368 pagina's (ePub2, 2 MB) | Uitgeverij Van Oorschot, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Herman Pontzer De energiebalans

    We verbranden 2000 calorieën per dag. En als we bewegen en minder koolhydraten eten, vallen we af. Toch? Fout. De energiebalans van Herman Pontzer zet alles wat we dachten te weten over eten, verbranden en afvallen volledig op zijn kop. Herman Pontzer, een van de meest vooraanstaande onderzoekers op dit gebied, zet met behulp van feiten, anekdotes en illustraties op toegankelijke wijze uiteen hoe je metabolisme alles in het lichaam beïnvloedt, van fertiliteit tot het immuunsysteem. Hij weerlegt...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2 | Xander, Haarlem | 2022

    E-book

  • Teun van de Keuken Dit is geen dieetboek

    je hoeft niet op dieet, dat heeft Teun al gedaan: de populairste diëten ontrafeld

    Wat is de zin en onzin van diëten? En welke lessen kun je eruit trekken voor een gezonde levensstijl? We worden met z’n allen steeds zwaarder. We eten zo veel dat er nauwelijks tegenop te trainen valt. Om gezond en slank te zijn, draait alles om gezonde voeding en voldoende bewegen en voor zowel eten als sport is het devies: volhouden. Geen ‘dieet volgen’, met het vermaledijde jojo-effect tot gevolg, maar jezelf écht een nieuw leefpatroon aanmeten. Maar hoe dan? Wie is zijn leven lang gedisciplineerd?...

    Non-fictie

    Nederlands | 176 pagina's (ePub2, 19 MB) | Meulenhoff, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Michael Pollan Plant en psyche

    de invloed van cafeïne, opium en mescaline op ons brein en onze cultuur

    Planten kunnen onze mentale ervaringen stimuleren of juist kalmeren. Over de hele wereld gebruiken we dagelijks cafeïne om de geest aan te scherpen, maar waarom is thee van de bladeren van een plant acceptabel, en thee van de zaden van de opiumpapaver een misdaad? Michael Pollan gebruikte cafeïne, opium en mescaline en ontdekt de culturen rondom deze plantaardige drugs, waarmee hij ons arbitraire denken over het gebruik ervan in een helder daglicht zet. Waarom voelen we ons aangetrokken tot psychoactieve...

    Non-fictie

    Nederlands | 220 pagina's (ePub2, 2,1 MB) | De Arbeiderspers, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Gina Rae La Cerva Eten uit de natuur

    op zoek naar voedsel uit de wildernis

    ‘Superinteressante kennis voor elke geïnteresseerde wildplukker (zo eentje als ik!) verstopt in een fijn, heerlijk boek.’ – Yvette van Boven ‘Een verfrissend en fascinerend nieuw boek over het verzamelen van voedsel.’ – Michael Pollan Twee eeuwen geleden bestond ons dieet grotendeels uit verzameld, gejaagd of gevangen voedsel uit het wild. Tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur en worden die gerechten enkel opgediend in toprestaurants. Gina Rae La Cerva...

    Non-fictie

    Nederlands | 286 pagina's (ePub2, 1,2 MB) | Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Klaartje Scheepers Van aardappel tot avocado

    De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-fi lialen – super-markten waren er nog niet – huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een heel lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954, en aan de andere kant een bord van nu. Achter al die borden zitten talloze...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2 | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Teun van de Keuken De supermarktsurvivalgids

    hoe overleef je de tocht langs de schappen

    Kritische voorlichting over de voedingsmiddelen die supermarkten verkopen, met onderzoek naar feiten en fabels bij allerlei praktijken en achtergronden rondom de productie, de marketing en de consumptie van etenswaren.

    Non-fictie

    Nederlands | 304 pagina's (ePub2, 6,5 MB) | J.M. Meulenhoff, Amsterdam | 2018

    E-book

  • Cisca Breedijk Wie laat ons omfietsen naar de HEMA?

    het succesverhaal van de vrouw die miljoenen flessen wijn verkocht

    Belevenissen van de wijnkoopster van de HEMA, een functie die zij aanvaardde zonder in eerste instantie verstand van wijn te hebben.

    Non-fictie

    Nederlands | 159 pagina's (ePub2, 1,7 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2013

    E-book

Paginanavigatie

Vorige
  1. 1
  2. 2 (actief)
  3. 3
  4. 4
Volgende

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Romans
  • Verwijder Koken & Eten

Type

  1. Gedrukt boek46
  2. E-book16
  3. Luisterboek (digitaal)3

Voor

  1. Jeugd1

Inhoud

  1. Non-fictie50
  2. Fictie10

Onderwerp: Volwassenen

  1. Koken & Eten65
    1. Dieet & Gezond8
    2. Drankboeken8
    3. Basiskookboeken2
    4. Keukens2
    5. Vegetarisch2
  2. Literatuur & Romans60
  3. Biografie & Waargebeurd41
  4. Gezin & Gezondheid9
  5. Mens & Maatschappij8
  6. Geschiedenis & Politiek8
  7. Kunst & Cultuur3
  8. Natuur & Dieren2
  9. Sport2

Auteur

  1. Joël Broekaert6
  2. Teun van de Keuken4
  3. Marlena De Blasi3
  4. Cisca Breedijk2
  5. Do de Heij2
  6. Eva de Jong2
  7. Gina Rae La Cerva2
  8. Klaartje Scheepers2
  9. Michael Pollan2
  10. Paul de Leeuw2
  11. Samuel Levie2
  12. Tessel de Heij2
  13. Anna Bontekoe1
  14. Bill Buford1
  15. David A. Kessler1
  16. Debbie Brackez1
  17. Dineke Arends1
  18. Don Kladstrup1
  19. Dorien Knockaert1
  20. Edwin Trommelen1
  21. Elsbeth Tijssen1
  22. Erik Dijkstra1
  23. Fik Meijer1
  24. Guus Luijters1

Jaar

  1. 20246
  2. 20234
  3. 20229
  4. 20216
  5. 20207
  6. 20193
  7. 20184
  8. 20172
  9. 20162
  10. 20153
  11. 20133
  12. 20121
  13. 20112
  14. 20091
  15. 20082
  16. 20063
  17. 20042
  18. 20023
  19. 20012

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart-WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken