Zoekresultaten
Resultaat 41 - 57 (van 57)
Aad Smaal | Gees van Hemert | Margot Verhaagen Het oesterboek
over de magie van de oester
Beschrijving van uiteenlopende aspecten van de oester aan de hand van historische bronnen, interviews en anekdotes, aangevuld met oesterrecepten van negen chefkoks.
Non-fictie
Nederlands | 271 pagina's | Lannoo, Tielt | 2022
Gedrukt boek
Ewald Gerhardt De grote paddenstoelengids voor onderweg
Beschrijving in woord en beeld van ruim duizend paddenstoelensoorten met kenmerken, groeiperiode, vindplaats en eetbaarheid.
Non-fictie
Nederlands | 735 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2022
Gedrukt boek
Gina Rae La Cerva Eten uit de natuur
op zoek naar voedsel uit de wildernis
‘Superinteressante kennis voor elke geïnteresseerde wildplukker (zo eentje als ik!) verstopt in een fijn, heerlijk boek.’ – Yvette van Boven ‘Een verfrissend en fascinerend nieuw boek over het verzamelen van voedsel.’ – Michael Pollan Twee eeuwen geleden bestond ons dieet grotendeels uit verzameld, gejaagd of gevangen voedsel uit het wild. Tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur en worden die gerechten enkel opgediend in toprestaurants. Gina Rae La Cerva...
Non-fictie
Nederlands | 286 pagina's (ePub2, 1,2 MB) | Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam | 2021
E-book
Edwin Florès Het grote wildplukboek
eten uit de natuur
`Het groeit, bloeit en je kunt het eten. Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het donkere bos naar de zilte kust en behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen. En als na afloop je mand of tas gevuld is met bessen, noten of bloemen,...
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's (ePub3, 14 MB) | Bertram + de Leeuw Uitgevers, Amsterdam | 2014
E-book
James Whetlor Geit
bereiden en eten
Non-fictie
Nederlands | 208 pagina's | Veltman Uitgevers, Utrecht | 2018
Gedrukt boek
Yvette van Boven Van Boven in het wild zakboek
Gids met planten die in het wild geplukt kunnen worden, met vegetarische recepten.
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's (ePub3, 183 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2022
E-book
Diane Dittmer Koken uit de natuur
lekker, gratis en gezond
Recepten voor smakelijke gerechten waarbij ‘in het wild gezochte’ ingrediënten soms als smaakmaker, soms als basis gebruikt worden.
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2016
Gedrukt boek
Tiffany Francis-Baker Wildplukken
Minigids in woord en beeld voor het determineren van 194 in Europa voorkomende soorten eetbare vruchten, noten, zaden, plant(del)en, kruiden, paddenstoelen, zeewieren en schelpdieren, met beknopte informatie over kenmerken, verspreiding en toepassingen.
Non-fictie
Nederlands | 208 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
Gedrukt boek
Rosa Verschuren Gezond koken voor honden
Non-fictie
Nederlands | 99 pagina's | Strengholt United Media, Bussum | 2012
Gedrukt boek
David Van Steenkiste Herbas
kruiden, recht uit de natuur op je bord
Herborist David Van Steenkiste deelt zijn kennis over het gebruik van bekende en minder bekende kruiden in de (sterren)keuken.
Non-fictie
Nederlands | 184 pagina's | Lannoo, Tielt | 2021
Gedrukt boek
Natasja van der Meer Het paardenbloemboek
recepten voor eten, drinken, gezondheid & schoonheid
Beschrijving van meer dan zestig toepassingen van paardenbloemen in het dagelijks leven. Met recepten voor drankjes, gerechten, schoonheids- en gezondheidsproducten. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 182 pagina's | Terra, Amsterdam | 2025
Gedrukt boek
Laurence Van Tongerloo Snoep dog
gezonde snacks voor je hond
Kookboek met 49 recepten voor hondensnacks, en met voedings- en gezondheidstips voor honden.
Non-fictie
Nederlands | 193 pagina's | Lannoo, Tielt | 2021
Gedrukt boek
Norbert Peeters Rumphius' Kruidboek
verhalen uit de Ambonese flora
Aan de hand van 'Het Amboinische Kruidboek' van Rumphius uit de 17e eeuw worden informatie en achtergronden gegeven over vijftien Ambonese plantensoorten, medicinale toepassing, etnografische gegevens en het koloniale verleden.
Non-fictie
Nederlands | 255 pagina's | KNNV Uitgeverij, Zeist | 2020
Gedrukt boek
Catherine Keyl Catherine & friends over eten en emotie
Interviews met negentien bekende Nederlanders over de (emotionele) betekenis van eten in hun leven. Met recepten.
Non-fictie
Nederlands | 111 pagina's | Terra, Arnhem | 2008
Gedrukt boek
Veronique De Walsche Chefs en hun moestuin
Veertien koks uit België en Nederland, een hotelschool, twee kwekerijen en een ziekenhuis beschrijven hun restaurant of bedrijf, hun moestuin (met moestuintip) en geven een recept.
Non-fictie
Nederlands | 187 pagina's | Lannoo, [Tielt] | 2020
Gedrukt boek
Gerard Janssen Pocket kruidenboek
Non-fictie
Nederlands | 111 pagina's | Snor, Utrecht | 2021
Gedrukt boek