Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 41 - 60 (van 67)

Filteren

  • Tom Kellerhuis Het roer om

    journalist laat zich omscholen tot chef-kok

    In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie achter het nietje in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds zeer roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,3 MB | Carrera, Amsterdam | 2011

    E-book

  • Jeroen Siebelink Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely

    Het eerlijke verhaal van een revolutionaire reep Als drie journalisten iets willen doen aan de hartverscheurende situatie van twee miljoen kindslaven op Afrikaanse cacaoplantages, komen ze er al snel achter dat een aanklacht tegen machtige westerse chocoladeproducenten weinig zin heeft. Ze besluiten zichzelf aan te klagen, als gewetenloze chocoladeconsumenten. Wanneer de rechter hen vrijspreekt, weten ze dat het tijd is voor een onorthodoxe aanpak: ze gaan zélf slaafvrije chocolade maken. In 2005...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,3 MB | Thomas Rap, Amsterdam | 2018

    E-book

  • Michael Pollan Plant en psyche

    de invloed van cafeïne, opium en mescaline op ons brein en onze cultuur

    Planten kunnen onze mentale ervaringen stimuleren of juist kalmeren. Over de hele wereld gebruiken we dagelijks cafeïne om de geest aan te scherpen, maar waarom is thee van de bladeren van een plant acceptabel, en thee van de zaden van de opiumpapaver een misdaad? Michael Pollan gebruikte cafeïne, opium en mescaline en ontdekt de culturen rondom deze plantaardige drugs, waarmee hij ons arbitraire denken over het gebruik ervan in een helder daglicht zet. Waarom voelen we ons aangetrokken tot psychoactieve...

    Non-fictie

    Nederlands | 220 pagina's (ePub2, 2,1 MB) | De Arbeiderspers, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Sylvia Witteman Armeluiseten

    goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers

    Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: het kan écht, lekker eten voor weinig geld. Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs. Toen haar dochter het huis uit ging begon ze haar moeder met appjes te bestoken om recepten van haar vertrouwde en geliefde schotels, bij voorkeur rond etenstijd. Dan is een boekje toch handiger. Een boekje met alles wat clochards, studenten en andere onrendabelen nog niet wisten: er is...

    Non-fictie

    Nederlands | 82 pagina's (ePub2, 0,3 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    E-book

  • Jaap Seidell | Jutka Halberstadt Jongleren met voeding

    kleine en grote vragen over een leven lang gezond eten

    In ‘Jongleren met voeding’ scheppen wetenschappers Jaap Seidell en Jutka Halberstadt duidelijkheid in de voedselverwarring. Gezond eten is een levenslang proces, en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar het maken van de juiste voedingskeuzes kan soms aanvoelen als jongleren met allerlei soorten informatie. Wat is gezond, en wat niet? Moet ik hypes wel of niet volgen? En is mijn eten eigenlijk wel duurzaam en diervriendelijk geproduceerd? In dit boek beantwoorden Seidell en Halberstadt...

    Non-fictie

    Nederlands | 279 pagina's (ePub2, 0,9 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2018

    E-book

  • Klaartje Scheepers Van aardappel tot avocado

    De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-fi lialen – super-markten waren er nog niet – huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een heel lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954, en aan de andere kant een bord van nu. Achter al die borden zitten talloze...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2 | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Teun van de Keuken De supermarktsurvivalgids

    hoe overleef je de tocht langs de schappen

    Kritische voorlichting over de voedingsmiddelen die supermarkten verkopen, met onderzoek naar feiten en fabels bij allerlei praktijken en achtergronden rondom de productie, de marketing en de consumptie van etenswaren.

    Non-fictie

    Nederlands | 304 pagina's (ePub2, 6,5 MB) | J.M. Meulenhoff, Amsterdam | 2018

    E-book

  • Jeroen Thijssen Johannes van Dam

    de biografie

    Levensbeschrijving van de Nederlandse culinaire journalist (1946-2013), gevreesd om zijn scherpe oordeel en nog scherpere pen.

    Non-fictie

    Nederlands | 320 pagina's (ePub2, 34 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2018

    E-book

  • Julian Barnes Wijsneus in de keuken

    Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.

    Non-fictie

    Nederlands | 93 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2013

    E-book

  • Erik Dijkstra Hoe sterk is de eenzame schaatser

    op zoek naar het mysterie Hans van Helden

    Biografie van Nederlands schaatskampioen Hans van Helden (1948-).

    Non-fictie

    Nederlands | 164 pagina's (ePub2, 0,6 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015

    E-book

  • Sun Li De zoetzure smaak van dromen

    het familieverhaal achter een Chinees restaurant

    Familieverhaal over het opgroeien in een Chinees restaurant in Nederland.

    Non-fictie

    Nederlands | 191 pagina's (ePub2, 0,5 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2016

    E-book

  • Remke de Lange Tussen de druiven

    vier seizoenen in een Australische wijngaard

    Een journaliste beschrijft een stage van een jaar bij een gerenommeerd Australisch wijnbedrijf.

    Non-fictie

    Nederlands | 197 pagina's (ePub2, 0,8 MB) | Ambo, Amsterdam | 2012

    E-book

  • Tessel de Heij | Do de Heij | Eva de Jong Gebrouwen door Vrouwen

    van brouwhobby tot succesvol biermerk

    Advies voor hobbybrouwers die professioneel willen worden, door twee brouwende vrouwen.

    Non-fictie

    Nederlands | 124 pagina's (ePub2, 33 MB) | Boekerij, Amsterdam | 2020

    E-book

  • Leendert Alberts Hop

    de eerste bierrevolutie in Nederland

    Verhandeling over de beginjaren van de Nederlandse bierindustrie, van de 14e tot de 16e eeuw.

    Non-fictie

    Nederlands | 390 pagina's | Prometheus, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Karina Urbach Het geroofde kookboek

    hoe de nazi's de bestseller van mijn grootmoeder stalen

    In Het geroofde kookboek van Karina Urbach verliest de succesvolle joodse kookboekenauteur Alice Urbach in 1938 na de Anschluss van Oostenrijk bij Duitsland haar huis, gezin en carrière. In 1939 lukt het haar ternauwernood naar Engeland te vluchten, waar ze voor een rijke familie gaat werken. Later emigreert ze naar de vs, waar ze in de jaren veertig en vijftig naam maakt met kookworkshops en televisieshows waarin ze de Oostenrijkse keuken in Amerika introduceert. Na de oorlog vindt ze haar eigen...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 5,6 MB | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Marjorie Taylor | Kendall Smith Franchini Het Franse kookatelier

    recepten, technieken en verhalen van een Franse kookschool

    Recepten uit de Franse keuken, met producten van het land, op jaargetijde.

    Non-fictie

    Nederlands | 399 pagina's | Spectrum, Houten | 2018

    Gedrukt boek

  • Peggy Verzett Sneeuweieren

    Non-fictie

    Engels | Nederlands | 80 pagina's | Jap Sam Books, Prinsenbeek | 2021

    Gedrukt boek

  • Jan Heemskerk Als Jan het kan…

    gezond en slank voor gewone mannen

    De ervaringen van de auteur tijdens het proces waarin hij zijn slechte gewoontes aflegt teneinde gezond en slank door het leven te gaan.

    Non-fictie

    Nederlands | 152 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Spectrum, Amsterdam | 2018

    E-book

  • Wieteke van Dort Aan tafel met Wieteke van Dort

    Non-fictie

    Nederlands | 152 pagina's | De Fontein, Baarn | 2006

    Gedrukt boek

Paginanavigatie

Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3 (actief)
  4. 4
Volgende

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Non-fictie
  • Verwijder Kookkunst
  • Verwijder Biografie & Waargebeurd

Type

  1. Gedrukt boek43
  2. E-book24

Onderwerp: Volwassenen

  1. Biografie & Waargebeurd67
    1. Schrijvers5
    2. Waargebeurde verhalen5
    3. Artiesten & Kunst3
    4. Sport3
  2. Literatuur & Romans56
  3. Koken & Eten35
  4. Gezin & Gezondheid10
  5. Geschiedenis & Politiek7
  6. Kunst & Cultuur6
  7. Natuur & Dieren3
  8. Sport3
  9. Mens & Maatschappij3
  10. Technologie & Wetenschap2

Auteur

  1. Michael Pollan4
  2. Teun van de Keuken4
  3. Do de Heij2
  4. Erik Dijkstra2
  5. Eva de Jong2
  6. Gina Rae La Cerva2
  7. Harold Hamersma2
  8. Jan Heemskerk2
  9. Jeroen Thijssen2
  10. Joël Broekaert2
  11. Julian Barnes2
  12. Klaartje Scheepers2
  13. Marjoleine de Vos2
  14. Paul de Leeuw2
  15. Sylvia Witteman2
  16. Tessel de Heij2
  17. Tom Kellerhuis2
  18. Tom Vitale2
  19. Andrew Caldwell1
  20. Anthony Bourdain1
  21. Cynthia Schultz1
  22. Edwin Trommelen1
  23. Fik Meijer1
  24. Guus Luijters1

Taal

  1. Nederlands65
  2. Engels3

Jaar

  1. 20243
  2. 20229
  3. 202113
  4. 20207
  5. 20192
  6. 201811
  7. 20177
  8. 20162
  9. 20152
  10. 20132
  11. 20122
  12. 20112
  13. 20091
  14. 20081
  15. 20061
  16. 20032

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart-WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken