Zoekresultaten
Resultaat 41 - 60 (van 67)
Tom Kellerhuis Het roer om
journalist laat zich omscholen tot chef-kok
In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie achter het nietje in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds zeer roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,3 MB | Carrera, Amsterdam | 2011
E-book
Marjorie Taylor | Kendall Smith Franchini Het Franse kookatelier
recepten, technieken en verhalen van een Franse kookschool
Recepten uit de Franse keuken, met producten van het land, op jaargetijde.
Non-fictie
Nederlands | 399 pagina's | Spectrum, Houten | 2018
Gedrukt boek
Huib Stam Suiker, het zoete vergif
alles wat je moet weten over suiker
Alles wat je moet weten over suiker Het begint door te dringen dat de alledaagse voeding vol zit met suiker en dat het goed voor de gezondheid is om te minderen. In het bijzonder voor kinderen, die gek zijn op zoetigheid, en voor ouderen, die suiker niet goed meer verwerken. De feiten stapelen zich op: suiker is een dikmaker en een ziekteverwekker. En we hebben het helemaal niet nodig. In veel landen wordt hardop gezegd dat de consumptie van suiker minstens gehalveerd moet worden. Maar in Nederland...
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's (ePub2, 0,8 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Ilja Gort Leven als Gort in Frankrijk
de vrolijke belevenissen van een Nederlandse wijnboer
Non-fictie
Nederlands | 253 pagina's | Tirion, Baarn | 2007
Gedrukt boek
Ilja Gort Overleven als Gort in Frankrijk
wijnboerenroman over de geheimen van het Franse leven
Non-fictie
Nederlands | 255 pagina's | Tirion, Baarn | 2006
Gedrukt boek
Luisa Weiss Mijn keuken in Berlijn
Levensverhaal van de schrijfster van de blog 'The wednesday chef', die in Berlijn haar liefde en levensvervulling vindt. Met recepten.
Non-fictie
Nederlands | 333 pagina's | Van Holkema & Warendorf, Houten | 2012
Gedrukt boek
Tilar J. Mazzeo De weduwe Clicquot
het verhaal van de vrouw die aan de basis stond van een champagne-imperium
Biografische schets van Barbe-Nicole Ponsardin (1777-1866), die in 1806, na het overlijden van haar man Francois Clicquot, zijn wijnhandel overnam en er een beroemd champagnemerk van wist te maken: Veuve Clicquot. Oorspr. titel. 'The widow Clicquot : the story of a champagne empire and the woman who ruled it' (2008)
Non-fictie
Nederlands | 302 pagina's | Artemis, Amsterdam | 2009
Gedrukt boek
Onno Kleyn Vakantiekookboek Frankrijk
Non-fictie
Nederlands | 202 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017
Gedrukt boek
Jeroen Ruoff Hoe de familie Ruoff in Rotterdam terecht kwam 1855-1954
Een eeuw familiegeschiedenis in woord en beeld
Non-fictie
Nederlands | 178 pagina's | F&N Eigen Beheer, Castricum | 2023
Gedrukt boek
Guus Luijters | Sara Luijters Ode aan het ei
Non-fictie
Nederlands | 139 pagina's | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2021
Gedrukt boek
Onno Kleyn Vakantiekookboek Spanje
Non-fictie
Nederlands | 173 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017
Gedrukt boek
Onno Kleyn Vakantiekookboek Italië
Non-fictie
Nederlands | 205 pagina's | Nijg & Van Ditmar, Amsterdam | 2017
Gedrukt boek
Anthony Bourdain Vlijmscherp
Non-fictie
Nederlands | 301 pagina's | Boekerij, Amsterdam | 2011
Gedrukt boek
Bill Buford Hitte
de avonturen van een amateur-kok als keukenslaaf, chef de partie, pastamaker en leerjongen van een Dante citerende slager in Toscane
Non-fictie
Nederlands | 351 pagina's | Meulenhoff, Amsterdam | 2006
Gedrukt boek
Patricia Atkinson Gerijpt door de zon
een vrouw, een wijngaard, een dorp in Frankrijk
Autobiografisch relaas over de poging van een Brits echtpaar in de Franse Dordogne een wijngaard te beginnen.
Non-fictie
Nederlands | 317 pagina's | Het Spectrum, Utrecht | 2003
Gedrukt boek
Peter d' Hamecourt Leven als god in Rusland
de Datsja-keuken van Peter d'Hamecourt en Julia Klotchkova
Non-fictie
Nederlands | 123 pagina's | Conserve, Schoorl | 2008
Gedrukt boek
Gordon Ramsay De autobiografie
Non-fictie
Nederlands | 270 pagina's | Vip, Utrecht | 2006
Gedrukt boek
Remke de Lange Tussen de druiven
vier seizoenen in een Australische wijngaard
Een journaliste beschrijft een stage van een jaar bij een gerenommeerd Australisch wijnbedrijf.
Non-fictie
Nederlands | 270 pagina's | Ambo, Amsterdam | 2012
Gedrukt boek
Ronald Hoeben | Roselie Kommers Primeurs en delicatessen
hoe Nederland leerde eten
Non-fictie
Nederlands | 192 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2015
Gedrukt boek
Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam Broodnodig
100 jaar bakkers van Hardinxveld Giessendam en Giessen-Oudekerk
Non-fictie
Nederlands | 136 pagina's | Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam, Hardinxveld Giessendam | 2017
Gedrukt boek