Zoekresultaten
Resultaat 61 - 80 (van 122)
Erik Schumacher De koe knikte ja
pleidooi voor veganisme
Pleidooi voor een duurzamer leven.
Non-fictie
Nederlands | 48 pagina's (ePub2, 0,8 MB) | Querido, Amsterdam | 2018
E-book
H. Brandt Corstius Eetgeenvlees
Pleidooi voor het vegetarisme.
Non-fictie
Nederlands | 26 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Querido Fosfor, Amsterdam | 2017
E-book
Joël Broekaert Proefles
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022
E-book
Jinske Verpalen Doe het lekker zelf!
Dertig projecten voor woon- en modeaccessoires om zelf te maken met behulp van verschillende materialen en technieken.
Non-fictie
Nederlands | 45 pagina's (ePub2, 68 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2018
E-book
Koen Weijland Strijder
leven als een professioneel esporter
Koen Weijland vertelt (ik-figuur) over zijn leven en hoe hij de eerste esporter in Nederland is geworden. Hij heeft van het spelen van voetbalgames zijn beroep kunnen maken. Met kleurenfoto's en tips om ook esporter te worden. Vanaf ca. 15 jaar.
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2018
E-book
Sylvia Witteman Armeluiseten
goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers
Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: het kan écht, lekker eten voor weinig geld. Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs. Toen haar dochter het huis uit ging begon ze haar moeder met appjes te bestoken om recepten van haar vertrouwde en geliefde schotels, bij voorkeur rond etenstijd. Dan is een boekje toch handiger. Een boekje met alles wat clochards, studenten en andere onrendabelen nog niet wisten: er is...
Non-fictie
Nederlands | 82 pagina's (ePub2, 0,3 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017
E-book
Joël Broekaert De alleseter
Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? En waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd? Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat Joël Broekaert op zoek naar de oorsprong van ons voedsel. Als ‘alleseter’ deinst hij nergens voor terug: hij vertelt met even veel smaak over balsamico of steak als over cichorei en stierenlul. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe, ofwel het...
Non-fictie
Nederlands | 266 pagina's (ePub2, 1,3 MB) | Podium, Amsterdam | 2017
E-book
Huib Stam Eetsprookjes
nieuwe feiten, oude misverstanden & goed nieuws
Overzicht van de geschiedenis van de voedingswetenschap en behandeling van alle thema's die rond voeding spelen.
Non-fictie
Nederlands | 303 pagina's (ePub2, 1,2 MB) | De Bezige Bij, Amsterdam | 2014
E-book
Jaap Seidell | Jutka Halberstadt Jongleren met voeding
kleine en grote vragen over een leven lang gezond eten
In ‘Jongleren met voeding’ scheppen wetenschappers Jaap Seidell en Jutka Halberstadt duidelijkheid in de voedselverwarring. Gezond eten is een levenslang proces, en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar het maken van de juiste voedingskeuzes kan soms aanvoelen als jongleren met allerlei soorten informatie. Wat is gezond, en wat niet? Moet ik hypes wel of niet volgen? En is mijn eten eigenlijk wel duurzaam en diervriendelijk geproduceerd? In dit boek beantwoorden Seidell en Halberstadt...
Non-fictie
Nederlands | 279 pagina's (ePub2, 0,9 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2018
E-book
Clara ten Houte de Lange | Wilfred Sip Slim slank
eet & beweegplan
Een programma van tien weken voor een gezondere leefstijl, door gezond te eten en te bewegen.
Non-fictie
Nederlands | 184 pagina's | Kerckebosch uitgeverij|studiecentrum, Zeist | 2013
Gedrukt boek
Kathy Mathys Smaak
een bitterzoete verkenning
Smaak, wat is dat? Proeven is een lichamelijke daad, het zinderende spel der zintuigen. Maar er is meer: wanneer we eten doen onze geest, onze herinneringen, verlangens en verwachtingen mee. In dit boek gaat journaliste Kathy Mathys op zoek naar de betekenis van smaak. Wat is de smaak van de kindertijd, van de liefde? Kun je heimwee hebben naar smaken die je nooit hebt geproefd? Welke rol spelen tastzin, geur en zicht bij het eten? De antwoorden vindt Mathys in de kunst, de literatuur, de wetenschap,...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,5 MB | De Bezige Bij, Antwerpen | 2015
E-book
Maarten 't Hart Het dovemansorendieet
over zin en onzin van gewichtsverlies
Vermakelijke, maar ook goed gedocumenteerde informatie over eten en lichaamsgewicht, vol wetenswaardigheden en verhalen en anekdotes uit het eigen leven van de auteur.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 0,8 MB | De Arbeiderspers, Amsterdam | 2011
E-book
Renzo Verwer Bobby Fischer voor beginners
Biografie over de Amerikaanse schaakspeler (1943-2008)
Non-fictie
Nederlands | 100 pagina's (PDF, 5,6 MB) | Uitgeverij Aspekt, Soesterberg | 2014
E-book
Roanne van Voorst Ooit aten we dieren
Een persoonlijk verslag van de omslag van vegetariër naar veganist met aandacht voor de vele vraagstukken op moreel, maatschappelijk en milieugebied die gekoppeld zijn aan het eten van vlees.
Non-fictie
Nederlands | 205 pagina's (ePub2, 1 MB) | Podium, Amsterdam | 2019
E-book
Barn the Spoon Man, hout, mes
lepels snijden & de nieuwe houtcultuur
Uitleg in woord en beeld over het snijden van lepels uit levend hout.
Non-fictie
Nederlands | 79 pagina's (ePub2, 34 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2017
E-book
Marian Husken Crimineel eten
aan tafel met de onderwereld
Als criminelen ergens verzot op zijn dan is het wel lekker eten. Niet alleen in films als The Godfather of in series als The Sopranos wordt copieus getafeld, ook in werkelijkheid laten maffiosi zich graag een exquise stukje vlees, vis, gevogelte of zeefruit voorschotelen – uiteraard afgeblust met een mooi flesje wijn. Misdaadjournalist Marian Husken biedt in Crimineel eten letterlijk een kijkje in de keuken van de onderwereld en ontdekte dat een dure maaltijd voor een beetje crimineel de perfecte...
Non-fictie
Nederlands | 226 pagina's (ePub2, 3,4 MB) | Balans, Amsterdam | 2015
E-book
Olivia Potts Een halfbakken idee
over liefde, rouw en taart
Als de moeder van een advocate overlijdt, besluit ze in een waas van verdriet een opleiding tot patissier te gaan volgen.
Non-fictie
Nederlands | 268 pagina's (ePub2, 0,4 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019
E-book
Jeroen Thijssen Johannes van Dam
de biografie
Levensbeschrijving van de Nederlandse culinaire journalist (1946-2013), gevreesd om zijn scherpe oordeel en nog scherpere pen.
Non-fictie
Nederlands | 320 pagina's (ePub2, 34 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2018
E-book
Bart Van Loo Mijn Frankrijk
literatuur, cuisine, erotiek en chanson
Van Brel tot Balzac, van Château Pétrus tot Chateaubriand en van De Sade tot Brigitte Bardot – in Mijn Frankrijk is voor het eerst alles bijeengebracht wat Bart Van Loo over Frankrijk schreef in Chanson en de Frankrijktrilogie. In duizend-en-enige bladzijden gidst hij ons genereus en aanstekelijk door zijn Frankrijk, langs geschiedenis en muziek, reizen en lezen, eten en drinken, seks en erotiek. Vlot, erudiet en bevlogen. Helemaal à la Van Loo dus. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 1200 pagina's (ePub2, 42 MB) | De Bezige Bij, Amsterdam | 2022
E-book
Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden
avonturen van een wijn- en eetschrijver
In De vrouw die water liet aanbranden maakt wijn- en eetschrijver Harold Hamersma de lezer deelgenoot van zijn belevenissen in de wereld van de gastronomie. Al meer dan dertig jaar schrijft Harold Hamersma in kranten en tijdschriften over zijn culinaire avonturen en is hij een graag geziene gast in radio- en tv-programma’s. Daarvoor bezocht en bezoekt hij alle continenten. Wie verre reizen maakt, kent veel verhalen, en niemand vertrouwt ze smakelijker aan het papier toe dan Harold Hamersma. Zo...
Non-fictie
Nederlands | 234 pagina's (ePub2, 4,3 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021
E-book